До другого туру голосування за кандидатів у президенти залишилося трохи більше тижня. Весь цей час між Петром Порошенком і Володимиром Зеленським йде заочна перепалка, перший намагається все-таки прищепити шоумену образ наркомана, другий ж, не опускаюся до рівня першого, продовжує збільшувати кількість своїх прихильників.

Те, що Володимир Зеленський і наркотики - брудний фейк - було зрозуміло відразу. Але днями це підтвердив і його друг дитинства Денис Манжосов, а ще раніше кандидат у президенти здав аналізи, які також показали, що він чистий. Але так як навіть після цього, все одно у багатьох прихильників Порошенка залишилися питання, а деякі до цих пір вважають, все це постановкою, Знай.ua поговорив з лікарем клініки «Євролаб» Владиславом Кірякуловим, який і брав аналізи у Зеленського.

Владислав Кірякулов поділився своїми враженнями від знайомства із Зеленським

- Владислав, є люди, їх приблизно 15 відсотків, які все ще вважають, що ви актор і здача аналізів Зеленським була зрежисована. Давайте їх переконаємо в цьому, розкажіть про себе.

- Мене звуть Владислав Кірякулов, мені 36 років. У 2003 році я закінчив Чернігівське базово-медичне училище, в 2009 закінчив Київський медичний національний університет. Здобув освіту медучилища - фельдшер-акушер, а в університеті отримав спеціальність - медико-профілактична справа, тобто доктор загальної гігієни. З 2008 року я працюю в медичному центрі «Євролаб» у відділі збору біологічного матеріалу. Також ще працюю масажистом, роблю ортопедичні устілки.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Що стосується кіно, з 2006 року я знімаюся в різних фільмах і серіалах. Все почалося зі зйомок в масовці, мене запросили знятися, а мені якраз потрібен був підробіток. Першим моїм фільмом була стрічка «Помаранчеве небо», мені дуже сподобалося. Тому пізніше я ще закінчив акторські курси. Кіно - це хобі, як і кулінарія, але основна моя діяльність - медицина.

- Ви працюєте руками і як масажист, і в кулінарії - виходить - майстер на всі руки?

- (скромно посміхається) Виходить, що так.

- Ви якось готувалися до зустрічі з Володимиром Зеленським? Був у вас мандраж?

- Ну, спочатку я хвилювався, але коли я його побачив - все хвилювання пройшли.

- І яке він справив враження?

- Він настільки світла, проста і чиста людина. Я з ним спілкувався, як зі своїм старим знайомим. Мені було приємно з ним перебувати в одному кабінеті, працювати з ним. Всі хвилювання, які у мене перед цим були, пройшли.

- Він викликає прихильність до себе?

-Так, він дуже викликає прихильність до себе. Він викликає такі почуття: хочеться його за руку помацати (зніяковів), він такий гарний, чесно, вам кажу.

Лікарю таки вдалося доторкнутися до кандидата в президенти

- Розкажіть про саму процедуру здачі аналізів.

- Аналізи здавав Володимир Зеленський на наявність наркотичних речовин у крові, шляхом взяття крові з вени. І, як усім відомо, у нього ніяких наркотичних речовин у крові не виявлено. Ця процедура зовсім нескладна.

- Процедура нескладна, але ж вийшов цей прикрий казус з неправильною датою на результатах аналізів. Як це могло трапитись?

- Завжди присутній людський фактор, все люди хвилюються. Можна зробити що-небудь не так. Але я скажу одну річ, за весь цей час поки я працював в «Євролабі» - це перший і єдиний подібний випадок. Ми працюємо чесно. І я знаю по своїй роботі, що якщо щось не так підпишу, букву не ту напишу - мене змусить переписувати. У дівчини, яка помилилася, просто було хвилювання, її зрозуміти можна, адже така людина, як Зеленський, приходить до нас вперше.

(Кореспондент Знай.ua зміг поспілкуватися з цією дівчиною, її звуть Тетяна, вона дуже молода і навіть коли пояснювала, як у неї вийшла ця помилка у неї тремтіли руки. Можна уявити, як же вона хвилювалася, коли працювала з аналізами кандидата в президенти. Помилка вийшла випадково, так як саме дата взяття аналізів вводиться вручну і замість цифри «5», вона випадково натиснула «2». Як то кажуть, схибити найлегше тоді, коли найменше цього хочеш)

Та сама Тетяна, яка помилилася з датою

- До речі, а крім Володимира Зеленського, хто ще з популярних людей у ​​вас бував?

- Скажу чесно, мені доводилося працювати з багатьма відомими людьми. Це і українські, і голлівудські актори, і політичні діячі. Наприклад, у нас був голлівудський актор - це кращий друг Джейсона Стетхема, з яким я хочу в майбутньому познайомитися.

- Ви, до речі, схожі на нього...

- (посміхається) Так, мені часто кажуть, що я схожий на Стетхема і я дуже хочу з ним познайомитися, при можливості знятися з ним у фільмі. Моя професійна докторська етика не дозволяє назвати імена популярних людей, які до нас приходили.

Але я вам розповім цікаву історію з актором, другом Стетхема. Одного разу він прийшов до нас вранці з помічницею, я як раз був на роботі, і каже, що йому на ногу наступив кінь. Я тоді з ними і познайомився. Організували доктора, і ми провели з ним цілий день. Він розповів, що знімається в кіно, є актором - але я його не знав на той момент. І тут ввечері я відкриваю і знаходжу цю людину і його фільмографію, і цілу ніч, я дивився картини з його участю: «Поворот не туди», «Битва титанів», «Гра престолів» і багато інших.

А на наступний день прийшов на роботу і розповів йому про це. Ми потім обидва сміялися. До речі, ми з ним до сих пір спілкуємося.

- Після того, як ви взяли аналізи у Зеленського, можливо, ви стежили за подібною процедурою і у Порошенка?

- Так, я дивився, всі сміялися з тієї ситуації, що була. Але це не смішна, а плачевна ситуація. Ви знаєте, мені було дуже шкода Петра Олексійовича і соромно за те, як організували забір матеріалу. Президент України приїхав здавати аналізи, ну посадите його за столик, покладіть під лікоть валик, візьміть у нього кров. Про який стільці може йти мова ?!

- А чому так сталося?

- Я не знаю, мені здається, просто непрофесійна організація. Те, що стосується медичних працівників, то у мене немає ніяких претензій. Що не змогли взяти кров з першого разу - теж звичайне хвилювання, так як не кожен день береш кров у президента. Плюс це також ще, може бути, особливості організму людини, не завжди можна знайти вену з першого разу. Хлопці, звичайно, перехвилювалися. Тому за організацію соромно.

- А чому він до вас не приїхав, як думаєте?

- Не можу сказати. Не знаю, ми чекали, думали, приїде. Я сподівався, що ще й у Петра Олексійовича кров візьму, президента України!

- І все життя вдалося.

- Так. (Сміється) Що ще для повного щастя треба.

Владислав із задоволенням би взяв кров на наркотики і у Петра Порошенка

- Цікаво, ви один у Зеленського брали кров, а у Порошенка була ціла бригада. Чому так?

- Я думаю, швидше за все, вони були для підстрахування.

- Якщо хто-небудь, раптом, побачить кров Порошенка і свідомість втратить?

- Ну, всяке може бути. Тут же медичний центр і завжди є доктори, про всяк випадок. У мене великий досвід - тому мені простіше, звичайно. Тому це була страховка. Ось навіть ситуація з веною про це говорить. Це ж нонсенс, коли президенту України з першого разу не потрапили в вену. Як це? Звичайно ж, інші лікарі підбігли допомогти своєму колезі, щоб залагодити ситуацію. Думаю, тому їх так і було багато.

- Як ви думаєте, чи варто подібні аналізи почати здавати на постійній основі і кандидатам в президенти, і народним депутатам, і міністрам?

- Я вважаю, що здавати подібні аналізи потрібно, але це все повинно бути закріплено на законодавчому рівні. Народ України повинен знати, в якому стані знаходиться президент або народні депутати.

- Ну, це так, якщо вони весь час під кайфом прийматимуть закони, буде сумно.

- Так, ми так всі в космос полетимо.

- До речі, коли заходив до вас у клініку побачив на дверях плакат з вашим зображенням. Виходить, ці аналізи із Зеленським зробили вас популярним?

Тепер Владислав зустрічає всіх клієнтів клініки Євролаб

- Так, на мене різко впала популярність. Можна сказати, прокинувся популярним. Після моїх проектів, мене впізнавали, підходили фотографуватися. А тут за один день я став відомим, при цьому на рівному місці. Але мені також було дуже неприємно, коли я зіткнувся і з іншою стороною медалі. Я не знав, що люди, які голосують за Порошенка такі озлоблені. Відразу на мою адресу почалось литися стільки бруду, стільки ненависті і неприязні. Почали обзивати і звинувачувати.

- А в чому вас звинувачували?

- У тому, що я не професіонал, що у мене немає диплома, що я самозванець. Що я друг Зеленського, хоча я його до цього взагалі не знав. Що мене спеціально взяли, як актора. Маячня! Ось мої дипломи, документи. У мене вища категорія фельдшера. Ні, кажуть - фальшивий і все тут!

Мені було прикро, що так люди поставилися до мене. Тому що 5 років тому ми з Андрієм Івановичем Пальчевським були на Майдані, ми з першого по останній день чергували на Майдані, допомагали людям, ризикували життям. Ми хотіли, щоб люди в Україні жили краще, були вищі зарплати. Щоб не бути голослівним - є відео, де ми з Андрієм Івановичем рятуємо дівчинку, яку поранили в шию.

- Дівчинка жива залишилася?

- Так, жива.

- Слава Богу. А після такої популярності зоряна хвороба не з'явилася?

- У нас зірок немає. Кожен співробітник це зірка великого сузір'я, яке називається «Євролаб».

- Тоді останнє питання. Ось ставши таким відомим, може бути, у вас з'явилися якісь нові плани і бажання?

- Коли Володимир Олександрович стане президентом, звільниться місце в студії «Квартал 95». (Посміхається) Я, звичайно, хочу на його місце. Так що, Володимире Олександровичу, я чекаю ваших пропозицій. Запрошуйте.

Нагадаємо, Курт Волкер заявив, що США не підтримали жодного з кандидатів у президенти України, але будуть співпрацювати з тим, кого обере український народ.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський прибув до Франції на зустріч із Макроном

Також Знай.ua писав, Меркель відповіла, чому не покликала Зеленського до Берліну.