Екс-чемпіон світу з боксу у надважкій вазі Володимир Кличко в Twitter повідомив, що фахівці Добровільної антидопінгової асоціації готові взяти медичні аналізи у кандидатів в президенти України Петра Порошенка та Володимира Зеленського.

До твіту прикладений відеозапис з коментарем президента і засновника VADA, доктора Маргарет Гудман.

"Якщо кандидати в президенти України погодяться, то для нас буде велика честь і гордість допомогти їм продемонструвати чистоту змагань і чесність їх політики", - зазначає вона.

Кличко розповів про VADA - добровільну антидопінгову асоціацію, а не про WADA - всесвітнє антидопінгове агентство.

Популярні новини зараз

В якому випадку можна відмовитись від повістки: юрист пояснив тонкість мобілізації

Українці можуть звільнити себе від щомісячної сплати за доставку газу: що потрібно зробити

Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Показати ще

Варто нагадати, що Порошенко здавав кров публічно на НСК "Олімпійський". Аналізи проводили чотири різних установи: дві приватні - "Борис" та "Medicom" та дві державні - лікарня швидкої медичної допомоги міста Києва і наркологічна лікарня міста Києва.

Наркологічний огляд складався із двох складових: безпосередній лікарський огляд, а також було відібрано біологічні середовища організму - кров, сечу та волосся разом із волосяним фолікулом.

Зеленський здав кров в приватній клініці "Євролаб" близько 8 години ранку. Він здавав лише кров. Після дослідження його оточили журналісти, яким він коротко пояснив своє небажання долучитись для цієї мети до президента.

"Ніхто не знає про існування там (на стадіоні – ред.) лабораторії", - пояснив він.

Кличко закликав кандидатів у президенти Петра Порошенка і Володимира Зеленського не обманювати виборців і здати аналізи в більш авторитетному місці.

Нагадаємо, "не з його яйцями грати на полі Зеленського": скандальний шоумен різко осадив Порошенка перед дебатами.