Популярний український співак і вокаліст групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, який раніше відмовився балотуватися в президенти, записав відеозвернення до українців. Музикант, аналізуючи хід виборчої кампанії, зазначив, що передвиборна боротьба кандидатів в першу чергу орієнтована на форму, а не на зміст.
Замість того, щоб дати відповіді українцям на основні наболілі питання і пояснити, як їх збираються вирішувати, кандидати в депутати, які пройшли до другого туру - Володимир Зеленський та Петро Порошенко, розпочали якісь непотрібні батли, перетворюючи виборчі перегони на шоу.
Музикант закликав українців вимагати у кандидатів змісту - тобто інформації, яка допоможе зробити усвідомлений вибір.
Відеоролик із зверненням до українців опубліковано в Facebook музиканта.
"Я, як виборець, хотів би знати відповідь на питання, як той чи інший кандидат у президенти збирається впроваджувати в Україні верховенство права. Яка програма реформування судової системи? Як вони збираються повертати додому наших військовополонених і політичних в'язнів , що знаходяться зараз в російських в'язницях? Яким чином вони збираються повертати окуповані Крим, Донбас? Як свої повноваження і політичний капітал вони використовують для того, щоб замінити корупцію рівними правилами для всіх? і, нако нець, яким вони бачать майбутнє української армії і які конкретні шляхи для впровадження такого бачення?", - запитує Вакарчук.
Музикант закликав українців не дозволяти кандидатам підмінювати зміст формою, а вимагати у кандидатів в президенти конкретні відповіді на конкретні питання - якою вони бачать Україну через 5 років, і які конкретні шляхи реалізації цього бачення.

Нагадаємо, раніше Вакарчук терміново звернувся до українців із закликом підтриматиморяків, які опинилися в полоні РФ після агресії в Керченській протоці.

Як повідомляв Знай. ua, Вакарчук заговорив про об'єднання з Зеленським.

Раніше Знай. ua писав, Вакарчука висувають в міністри. Святослав Вакарчук змусив задуматися багатьох українців.