Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, народний депутат від фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський покинув Україну.

Про це повідомило інтернет-видання "Антикор", посилаючись на інформацію джерела, наближеноге до керівництва "Народного фронту".

Повідомляється, що скандальний нардеп 28 березня прибув в Дубай, де вже кілька місяців перебуває його сім'я - два сини і дружина.
"Втеча"Сергія Пашинського пов'язана, скоріш за все, з декількома відкритими проти нардепа кримінальними справами та із проведенням президентських виборів в Україні.

Підтвердила інформацію про те, що Пашинський прибув до Дубаю і голова підкомітету із захисту прав людини ААУ Олена Лешенко. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, напередодні 2017 року Сергій Пашинський вистрілив у людину. Конфлікт із В'ячеславом Хімікусом, в якого стріляв нардеп, спалахнув на побутовому грунті - мільйонерові завадив зламаний на дорозі автобус В'ячеслава. Щоправда, згодом політик почав стверджувати, що стрільба з пістолета була вимушеною - він нібито захищався. І саме тому вистрілив із нагородного Glock 19. При тому Пашинський стверджує, що, обороняючись, стріляв із положення лежачи, після того, як його вдарив пляшкою по голові Хімікус. Потерпілий же заявив у суді, що вдарив супротивника коли той направив на нього пістолет.
У той же час, вхідний і вихідний отвір у нозі потерпілого свідчать про те, що постріл був зроблений зверху вниз. Цей факт підтверджував і лікар, який оперував постраждалого.
Спорава закінчилась передбачувано - її закрили, тому що потерпілого визнали небезпечним для суспільства. А Сергій Пашинський, який стріляв у беззбройного, вийшов сухим із води.
За інформацією учасника АТО Євгена Шевченка, скандальний нардеп втік за кордон разом з сином.

Як повідомляв портал Знай.ua , Сергій Пашинський засвітівся у скандалі з Укроборонпромом.
Про це повідомляє Гліб Канєвський, голова експертної організації StateWatch, з посиланням на офіційний портал використання публічних фінансів.
У повідомленні йдеться, що в січні ТОВ "Українська бронетехніка", з якою пов'язаний Пашинський, отримала 200 мільйонів гривень на виконання таємної угоди з Міноборони в рамках державного оборонного замовлення на постачання бронемашин "Варта".

Також Знай.ua писав, Сергія Пашинського звинуватили в розкраданні 4 мільйонів доларів.