Популярна українська письменниця Оксана Забужко прокоментувала перший тур виборів в Україні, який відбувся в неділю, 31 березня. Відповідна публікація з'явилася в Facebook.

Оксана Забужко щиро не розуміє реакції українців, які здивувалися високим рейтингам Зеленського. Так, вона стверджує, що і у нас в країні в битві "телевізора з холодильником" може перемагати телевізор.

"Правило Керованого Мозку №2: коли холодильник повний, а телевізор твердить тобі, що порожній і що ти "ніколи ще так погано не жив", - вір телевізору!", - зазначає Забужко.

Крім того, письменниця згадала рядки з своєї книги "І знову я влажу в танк", яка була написана 2,5 роки тому. Їй здається, що зараз ці слова знову актуальні.

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

"Майданом 2013-14 рр. Україна "зірвала стоп-кран" поїзда, який на всіх парах мчав у провалля… І я щаслива, що моя країна – в цілому, як "колективний індивід" і "колективна душа", - коли її прийшли вбивати, НЕ дезертирувала", - пише Оксана.

Тоді українці не здалися і не втекли, хоча і була недовіра до влади і взялися за оборону своєї країни. Це, пише Забужко, була воля соціуму, його не вдалося ментально розкласти до стану "біомаси" і відсотка "заражених" виявилося недостатньо.

"А це, в свою чергу, означає, що зусилля на цьому фронті і далі будуть подвоєні", - резюмує письменниця в книзі.

Крім того, Забужко переконана, що зусилля були подвоєні і "відсоток заражених" зараз, хоч і критично високий, але "ще все-таки у нас, тьху-тьху, сумісний з життєвими показниками – ще наша доля не пропала".

"Стоїмо…", - підсумувала письменниця.

Нагадаємо, підрахунок голосів на виборах президента України 2019.

Як повідомляв Знай. ua, порушення на виборах президента України 2019: як виявити, куди скаржитися і обов'язки виборців.

Знай. ua писав, як онлайн перевірити, чи є ви у списку виборців.