Відома активістка Ліза Богуцька розсекретила переписку із дружиною кандидата у президенти Володимира Зеленського Оленою 5-річної давності - у період буремних часів анексії Криму Росією 2014 року.

Зеленський з дружиною Оленою

Відповідне повідомлення вона опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

"У 2014 році, коли тільки почалася анексія на початку березня, я поїхала до росіян, які перебували на посту. Перед цим бачила їх вже кілька днів. Я привезла їм самсу, мінералку, шоколад. Молоді пацани. "Зелені чоловічки". Вони мовчали, я говорила. Розповіла їм, що даремно вони прийшли в Крим, тут, мовляв, немає ніякої насильницької українізації. Розповіла, що у мене є син, який через 2 роки буде їх віку і я не уявляю собі, щоб він поїхав кудись виконувати чий-то божевільний наказ. "А ще більше не уявляю собі, що йому доведеться стріляти в чиюсь матір. Наприклад, одного з вас. І коли вам віддадуть наказ стріляти в жінку, знайте, що ви стріляєте в чиюсь матір". Це не дослівно, але зміст такий. Я сказала, що я завтра привезу телефон, щоб вони змогли зателефонувати своїм мамам. Апогей історії в тому, що коли я залишила їм їжу і хотіла піти, один молодий хлопчина заплакав. Я зачепила його серце. Він обійняв мене і сказав: "Спасибі вам". На ранок Путін провів ротацію. Я приїхала з телефоном і їжею. Їх не було. ... Цю історію я написала в ФБ. Було багато різних коментарів. Величезна кількість повідомлень в лічку від матерів з Сибіру, Далекого сходу, Півдня Росії... Всі хотіли дізнатися, чи не її син це було... було Багато коментарів та повідомлень, що я неправильно зробила, що не можна загравати з окупантом. Але були і ті, що писали мені про те, що я хоча б спробувала торкнутися живе і згадували слова Висоцького: "але був один, який не стріляв". А було ще одне повідомлення. Від Олени Зеленської, Володіної дружини. Воно нижче, в скріні. А після цього Володя закликав не ставити Україну на коліна: "Я можу... я готовий стати на коліна сам. Тільки не ставте на коліна Україну". ... Ось така історія. Думаю, питати у Зеленських, "чий Крим" так само однозначно, як питати про це у мене.

Активістка додала до публікації скрін переписки із дружиною слуги народу Оленою Зеленською 5-річної давності.

Популярні новини зараз

Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

"Спасибі вам Лізо, велике! У Києві дуже страшно за вас, кримчан. Єдине, чого я боюся - що російські ЗМІ почнуть вас знімати і перевернуть усе на свій лад - нібито кримчани раді "освободителям", - написала Зеленська.

Нагадаємо, Володимир Зеленський сказав, коли має намір оприлюднити прізвища першої п'ятірки своєї команди.

Як повідомляв раніше Знай.ua, відомі світові ЗМІ активно стежили за першим туром президентських виборів в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що у ЦВК оголосили перші результати першого туру президентських виборів-2019.