У неділю, 31 березня, українці обирають президента - відбудеться перший тур виборів.
Подробицями та порадами щодо організації роботи на дільницях поділилися у ЦВК.

Вибори в Україні

Офіційно виборчі дільниці почнуть приймати виборців 8:00 і закриються рівно о 20:00.
За даними ЦВК, на виборах президента можуть взяти участь в голосуванні майже 30 млн українців. За інформацією на сайті відомства 1% (що становить більш як 300 тис. громадян України) звернулися за правом тимчасово змінити місце голосування. З них 1/3 це мешканці Донецької та Луганської областей і окупованого Криму.

Вибори в Україні

Варто нагадати, що у виборчому бюлетені значаться 39 кандидатів у президенти. Для України таке число кандидатів в президенти є рекордним.
За повідомленням ЦВК України за процесом голосування стежитимуть понад 2 тис. міжнародних спостерігачів.

Станом на 8:30: під ЦВК розпочався монтаж сцени і великих екранів. На даний момент незрозуміло, хто з кандидатів в президенти буде на ньому виступати, оскільки сьогодні заборонена будь-яка агітація і тому ніяких партійних символів біля сцени і екранів, як і на одязі робітників, немає.

вибори в Україні

Станом 8:16: на ряді виборчих дільниць спостерігається досить активну участь виборців. Після відкриття біля кожного зі столів, де видавалися бюлетені, також були невеликі скупчення людей.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Показати ще

Варто відзначити, що голосувати прийшли люди різного віку. Були, як молоді люди, так і пенсіонери. Деякі з них - це ті, хто вранці вивів гуляти свою собаку. Природно, з тваринами на виборчі дільниці не пускали, тому люди прив'язували їх до парканчик біля шкіл, в яких знаходяться виборчі дільниці.

Нагадаємо, передвиборну кампанію поточного року вже назвали однією з найбрудніших в історії України, проте можливі правопорушення у день голосування, про що говорять експерти.

Як повідомляв раніше Знай.ua, уже в неділю, 31 березня, відбудуться вибори президента України.

Вибори в Україні

Голосувати зможуть українці, які й не перебувають на території нашої держави. Однак це стосується не всіх. Українські політв'язні у Росії не зможуть віддати свій голос на цьогорічних виборах президента України 31 березня.

Про це розповів адвокат Микола Полозов на особистій Facebook-сторінці.

Він заявив, що жодних консулів і членів виборчих комісій російська влада не допустить ні у СІЗО "Лефортово", ні в будь-які інші СІЗО і в'язниці.

"Вже кілька разів мені ставити питання, чи зможуть українські політв'язні та військовополонені, утримувані в російських в'язницях, проголосувати на виборах президента України. Відповідь ні, не зможуть. З кількох причин", - йдеться у дописі.

Також Знай.ua писав про те, що у останню неділю березня українці традиційно переводять стрілки своїх годинників на літній час.