У Кремлі розглядали сценарій передачі влади Володимиром Путіним за казахських сценарієм так званого "транзиту" влади.

Про це пише агенство Bloomberg.
Однак не виключений іще один сценарій — Путін може стати на чолі об'єднаної держави Росії і Білорусі.

Путін та Лукашенко

Ряд членів правлячої еліти хочуть, щоб президент Володимир Путін залишався при владі максимально довго, стверджують наближені до Кремля джерела.

Серед можливих сценаріїв — змусити сусідню Білорусію об'єднатися з Росією для того, щоб Путін зміг очолити новостворену державу, обійшовши таким чином, встановлений Конституцією ліміт на кількість президентських термінів, який обмежуються цифрою не більше, ніж два поспіль.

Іще один імовірний варіант — транзит влади за зразком того, що відбувається зараз в Казахстані. Такий сценарій активно обговорювалося в Кремлі.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Назарбаєв і Путін

"Сценарій може задовольнити політичну еліту, яка хоче мати арбітра, здатного вплинути на політичний процес після вступу наступника на посаду", — пояснюють джерела.

Варто нагадати, що буквально днями у Казахстані 78-річний Нурсултан Назарбаєв після 30 років перебування при владі оголосив про відставку.

При цьому він зазначив, що буде продовжувати працювати в якості голови Ради безпеки країни, а також залишиться на чолі правлячої партії "Нур Отан". Тимчасовим главою держави був названий Касим-Жомарт Токаєв, який буде президентом до закінчення виборчого терміну Назарбаєва (до 2020 року). Вже на наступний день після оголошення Назарбаєва про відставку його дочка Даріга стала головою казахстанського Сенату.

Наразі відомо, що узгодженого сценарію передачі влади Путіним поки немає.

Варто нагадати, що Володимир Путін перебуває при владі четвертий термін (з перервою на 2008-2012 роки, коли при Дмитрі Медведєві він займав пост прем'єра). Президентський термін Путіна закінчується в 2024 році, відповідно до чинної Конституції країни він не зможе брати участь у наступних виборах.

Нагадаємо, шещодавно президент Росії Володимир Путін відвідав окупований Сімферополь, де виступив на концерті, присвяченому п'ятиріччю російської анексії Криму.

Як повідомляв раніше Знай.ua, з окупованого путінськими головорізами Кримського півострова прийшли вельми тривожні новини.

Також Знай.ua писав про те, що у анексованому Росією Криму стався новий інцидент із арештом - стало відомо про затримання скандального екс-президента півострову Юрія Мєшкова.