Шоумена, коміка та кандидата у президенти України Володимира Зеленського судитимуть за порушення авторських прав. Порушення виявили у серіалі "Слуга народу 2. Від любові до імпічменту".

Печерський районний суд вже Києва прийняв до провадження відповідну справу.

Судове засідання щодо порушення авторських прав у телесеріалі "Слуга Народу 2. Від любові до імпічменту" відбудеться найближчим часом, а саме 8 квітня 2019 року. Його розгляд відклали у зв’язку з відпусткою судді.

Раніше розгляд справи призначили на 14 березня 2019 р. у Печерському районному суді Києва. Судовий позов подав український художник-баталіст Артура Орльонов. Він позивається до ТОВ "Студія Квартал 95", ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1" та ТОВ "Кіностолиця" про захист авторських прав та виплату компенсації у розмірі 31 мільйони гривень.

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

У позові йдеться, що авторське право художника порушили шляхом незаконного використання з комерційною метою картини "Битва під Берестечком" у заставці всіх серій телесеріалу "Слуга Народу 2. Від любові до імпічменту".

Відповідно до вимог закону України "Про авторське право і суміжні права" використання твору може здійснюватися лише за згодою автора, а за використання твору без згоди автор може вимагати виплату винагороди за кожний факт незаконного використання твору.

Максимальний розмір компенсації, який може вимагати автор за порушення авторських прав згідно з законом складає майже 207 мільйонів гривень.

Зазначимо, що відомий комік і художній керівник студії "Квартал 95", а нині кандидат в президенти України Володимир Зеленський показав новий фрагмент з третьої частини популярного серіалу "Слуга народу".

Нагадаємо, у Зеленського залишився єдиний конкурент на виборах: експерти опублікували несподівані рейтинги.

Як повідомляв "Знай.ua", Квартал 95 знайшов несподівану заміну Зеленському: піде назавжди.

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський "роздягнеться" на очах у мільйонів українців.