Відомий телеведучий, підприємець і політичний діяч Андрій Пальчевський розповів, про ситуацію з вченими України. Він сказав, що, на жаль, вони навчаються закордоном у престижних університетах і не планують повертатися назад.

Про це він розповів в ефірі телеканалу "Newsone".

"Розумієте, ми повинні знати, що, якщо нас 30-40 мільйонів, то у нас є ці голові. Далі з ними потрібно щось робити. Їх потрібно леліяти. Усіх цих дітей потрібно збирати, підтримувати та давати майбутнє. А в нас майбутнього немає", - заявив Пальчевський.

Телеведучий Андрій Пальчевський також зауважив, що в Україні для вчених занадто мала заробітна плата та низький соціальний статус як такий.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

"Майбутнє — це не означає, що вони повинні у центрі Львова працювати чи Полтави. Нехай зараз вони працюють у тій лабораторії, яка знаходиться на піку, а потім вони повернуться й підготують інших. Так ось — вони не повертаються, тому що хм пропонують 150 чи 200 доларів зарплати. Хто в нас вченого вважає людино? Ніхто", - продовжив телеведучий.

За словами Андрія Пальчевського, українська демократія склалася "проти вчених". Зараз ніхто з вчених не зможе стати президентом України.

"У нас якийсь завгосп може стати президентом. А чи готова Україна до того, щоб вчений став президентом? Ні, не готова", - резюмував Пальчевський.

Нагадаємо, що українцям пояснили, як перемогти на виборах: не розПОРОшувати голоси. Про це заявив Пальчевський та висловив свою незгоду з ведучим Дмитром Гордоном, який підтримує "явно непрохідного кандидата".

Як повідомляв портал Знай.ua, Гриценко пообіцяв посадити Порошенка.

Також Знай.ua писав, Олеся Бацман назвала умову, за якої чинний гарант Петро Порошенко піде з української політики.