У Євросоюзі жорстко нагадали, що ніколи не визнають анексію Кримського півострова Російською Федерацією. Також у ЄС продовжують засуджувати даний факт.

Про це стало відомо завдяки заяві верховного представника Євросоюзу Федерики Могеріні в декларації до п'ятиріччя окупації Криму.

Федеріка Могеріні

Відомо, що в декларації наголошується, що після п'яти років анексії півострова ЄС залишається непохитним у своїй підтримці суверенітету і територіальної цілісності України. Також Євросоюз засуджує анексію Криму і Севастополя, що є порушенням міжнародного права.

"Анексія залишається прямим викликом міжнародній безпеці, що має серйозні наслідки для міжнародного правопорядку, який захищає територіальну цілісність, єдність і суверенітет усіх держав", – наголошується в декларації.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Варто нагадати, що захоплення Криму сталося під особистим керівництвом президента РФ Володимира Путіна. Про це заявив голова окупаційної влади півострова Сергій Аксьонов під час святкового заходу в честь 5-ї річниці анексії Криму, передає "Громадське". Аксьонов зазначив, що Крим став частиною РФ" завдяки мужності його жителів і особисто Путіну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що одна з основних свідків у справі проти колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі 34-річна Іман Фаділь померла від радіації. Про це повідомляє в суботу. Судячи за інформацією агентства, фахівці у результаті проведення токсикологічного дослідження прийшли до висновку, що Фаділь померла від отруєння сумішшю радіоактивних речовин.

Нагадаємо, кримчани усвідомили помилку через 5 років окупації: "Я відкликаю свій підпис з референдуму".

Як повідомляв Знай.uа блогер розповіла, як жителі Донбасу "вітають" російських найманців.

Знай.uа писав, голосування під дулом автомата, обшуки і викрадення: окупанти святкують п'яту річницю анексії Криму.

Дивіться відео по темі: