На кандидата у президенти Володимира Зеленського, рейтинг якого на порядок вищий, ніж у його опонентів, посипався справжній "водоспад" фейків перед виборами.

Володимир Зеленський (Квартал 95)

Про це йдеться у повідомленні "Зе!команди" кандидата, яка пропонує українцям долучитися до боротьби із неправдивою інформацією.

"Друзі, щодня у Facebook з'являються фейкові новини і куплені пости проти Володимира Зеленського. Фейки активно розганяють і коментують боти. Ми вирішили створити мобільну онлайн-групу, яка буде оперативно реагувати на фейки і куплені пости в Facebook: писати конструктивні коментарі, які захищають нашу позицію", - розповідають у Зеленського.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Мобільна онлайн-група дозволить забезпечити швидку реакцію на маніпуляційний пост або фейкову новину в Facebook.

"Ми забезпечимо вас доступом до нашої внутрішньої бази знань і ви зможете відповісти на будь-яке спірне питання, фейк або маніпуляцію. Як тільки ми бачимо пост, де потрібна наша реакція, — ви отримуєте повідомлення в Messenger Facebook з посиланням, де необхідно відреагувати, і рекомендацією", - додають у команді "слуги народу".

Варто відзначити, що на пропозицію команди Володимира Зеленського відгукнулися сотні українців. Вони вказують на ЗМІ, які розповсюджують фейкові новини про кандидата і обурюються з приводу засилля "брудної" інформації перед виборами.

Нагадаємо, у команді Володимира Зеленського прокоментували скандальні чутки, які турбують чимало українців перед виборами - мережею "гуляє" інформація про те, що чоловіків призовного віку будуть забирати до військкоматів просто з виборчих дільниць.

Як повідомляв раніше Знай.ua, відомий український шоумен та кандидат у президенти Володимир Зеленський надав можливість кожному українцю задати запитання, яке найбільше непокоїть, та отримати на нього відповідь в телефонному режимі.

Також Знай.ua писав про те, що опитування компанії Социс, на відміну від свіжих досліджень інших компаній, показує різке збільшення розриву між чинним президентом Порошенком та Юлією Тимошенко на користь першого.