Олександра Лукашенка попередили про те, що окупація Білорусі країною-агресором вже почалася. Захоплення країни буде не настільки швидким, як операція по "анексії" Криму, і займе близько 3-4 років. Про це Олександра Лукашенка попередили українські експерти, які провели в Києві глибокий аналіз заяв президента Білорусі за останні кілька місяців.

Олександр Лукашенко і Володимир Путін

При цьому фахівці згадали все, починаючи зі спорів з Кремлем щодо "податкового маневру" в нафтовому секторі, і закінчуючи подальшими словами президента Білорусі про посилення інтеграції з Росією. Лідера країни попередили про те, що його будуть "дотискати" для того, щоб він зробив чергові поступки.

Міжнародний експерт Андрій Каракуц з цього приводу заявив: "Щоб він спочатку поступився в питанні енергоносіїв, а потім натиснуть в питанні введення однієї валюти – російського рубля, а третій, останній крок, легка військова окупація. Росія розмістить там свої війська на постійній основі, а не в рамках навчань, або військового співробітництва".

Олександр Лукашенко

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Експерт переконаний, що цей процес не буде швидким – Росія буде захоплювати сусідню країну поступово. Каракуц резюмував: "Це не буде виглядати, наприклад, як анексія Криму, і це буде більш розтягнутий процес, десь на 3-4 роки. Багато приурочують це до наступних виборів президента Росії в 2024 році – це можна подати як зовнішньополітичний успіх".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Лукашенко висловив згоду в питанні об'єднання його країни з Росією, але при цьому заявив, що обидві сторони повинні мати рівні умови. Також лідер Білорусі уточнив, що більше всього він взаємодіє з Росією, однак при цьому часто виникають питання в економічній сфері.

Як повідомляв портал "Знай.uа": представники США висловили повагу до незалежності Білорусі, а також заявили про те, що задоволені позицією Лукашенка щодо невизнання суверенітету країни-агресора над Кримом.

Також "Знай.uа" писав, що не так давно Лукашенко шокував всіх своєю заявою про те, що він категорично проти втручання Росії у зовнішні відносини Білорусі. Крім того, лідер країни підкреслив, що в країні-агресорі твориться політичний хаос.