7 березня, в США провели церемонію нагородження жінок Міжнародною премією за відвагу. Зокрема, посмертно нагородили в. о. керуючого справами мерії Херсона Катерини Гандзюк (нагадаємо, її облили кислотою 31 липня, померла вона в листопаді).

повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на посольство США в Україні, було заявлено, що "Катя подав гідний приклад, виступаючи проти корупції і працюючи над покращенням життя дітей, переміщених під час війни".

Посол США в Україні Марі Йованович вважає, що Гандзюк "віддала своє життя заради демократичної України".

Раніше ми писали, що Шевченківський суд частково задовольнив клопотання прокуратури про відсторонення від посади голови Херсонської облради Владислава Мангера, якого підозрюють в організації вбивства активісти Катерини Гандзюк.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Показати ще

Як повідомляється, Мангер відсторонений від посади до 6 квітня. За даними видання, прокуратура попросила відсторонення на 2 місяці, підкреслюючи, що підозрюваний може здійснювати тиск на діючих і потенційних свідків по справі, зокрема працівників Херсонської облради, а також може знищити докази і перешкоджати слідству.

Також повідомлялося, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів, розслідуванні вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк.

За словами чиновника, спочатку слідство розглядало як підозрюваного екс-співробітника департаменту захисту економіки НПУ, у якого з убитої колись стався конфлікт. З цього приводу Аваков сказав, що чоловік був відсторонений від займаної посади, після чого була проведена перевірка. В результаті будь-яких підтверджень версії отримано не було. Також Аваков зазначив, що поліція не могла відразу ж обчислити передбачуваного замовника, оскільки активістка з багатьма конфліктувала. Міністр переконаний, що підстав говорити про причетність до цього злочину діючих співробітників поліції на даний момент немає.

Нагадаємо, Аваков розповів про розслідуванні справи Гандзюк.

Раніше Знай.uа повідомляв, батько Гандзюк заявив про залякування і стеження.

Знай.uа писав, у справі Гандзюк з'явився ключовий підозрюваний.