Які негативні тенденції перед виборами президента вдалося зламати об’єднаній демократичній опозиції та що робити з адмінресурсом, розповів політик.

Микола Томенко, голова партії «Рідна країна», підкреслив важливість висунення єдиного кандидата від демократичних сил.

Микола Томенко: досьє, біографія, кар'єра, фото і відео

«Це знакова історія, яку ми розпочали. Наша партія «Рідна країна» та низка інших політичних сил заявили, що не будемо йти окремо на вибори президента, а натомість підтримаємо Анатолія Гриценка. Наш тренд такий, що ми об’єднуємося за Україну, об’єднуємося на позитивних речах, на цінностних. На програмі, а не проти когось».

Томенко нагадав головні принципи об’єднання: це українська, європейська, демократична і опозиційна до президента сила. Він розповів, що йому довелося зіткнутися з багатьма скептичними думками з приводу цього.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

«Знакова річ, що це відбулося. Більше того, я хочу сказати, що ми розглядаємо можливість приєднання інших кандидатів. Хоча залишилося кілька днів. Наразі маємо вже 42 кандидати замість 44-ох. Об’єднання – це перемога нашої команди, у що ніхто не вірив».

Друга важлива річ, на думку політика, полягає у зламі порядку денного виборчої кампанії.

«Подивіться на борди. Порядок денний звучав так: є президент і вся інша дрібнота. Нібито Петро Порошенко думає про країну, а всі решта б’ються з ним за владу. Ми показали, що насправді не всі б’ються за владу, а дехто і за Україну. Те, що він використовує максимально адмінресурс – на жаль, ми це не зупинимо».

Микола Томенко нагадав, як президент приїжджав, аби сфотографуватися із дітьми, в рамках свого передвиборчого туру.

«Діти не винні. Їх примушують фотографуватися. А потім ледве не дві години прямого ефіру для Порошенка. Ясно, що це адмінресурс, бо ви ведете агітацію за себе і проти інших. Можна лише уявити, скільки коштує прямий ефір по передвиборчих розцінках».

Раніше ми писали, що Гриценко сказав, що Крим повернеться в Україну, коли Росією перестане правити Путін.