Днями ми писали про те, що багато керівників держструктур, в переддень виборів, вирішили заохотити своїх співробітників наручними годинниками. Адже задоволений працівник завжди буде на твоєму боці.

І ось вже не за горами 8 березня - це теж непоганий привід відзначити жінок, які працюють у державному секторі. Знай.ua вирішив знову скористатися системою державних закупівель prozorro, щоб з'ясувати, що ж замовляли напередодні 8 березня чиновники по всій Україні.

Вази і білизна

Одними з найцікавіших тендерів виявилися замовлення від Тернопільської міської ради. Якраз перед Міжнародним днем ​​за права жінок там вирішили закупити високі скляні вази у кількості 210 штук, а також 40 комплектів постільної білизни з перкаля.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

При цьому на вази планується витратити 19500 гривень, а на постільну білизну - 20 тис. гривень.

У чиновників була навіть ідея замовити і подарункові пакети через prozorro, щоб взагалі не напружуватися. Але 690 штук таких пакетів за 15 тис. гривень ніхто не погодився робити, тому торги так і не відбулися.

Чиновники не змогли домовитися, щоб їм зробили такі подарункові пакети

Подарунки для роботи

Також в Тернопільській області, Чортківська міська рада ще в лютому замовила блокноти з логотипом на 6 тисяч гривень. З запасом часу замовляли і в Кривому Розі, в останній місяць зими Виконавчий комітет Центрально-Міської районної ради замовив щоденники в подарунковій обкладинці, а також різнокольорові скляні квіти в коробці.

Цікаво, що щоденників замовляють 40 штук, а скляних квітів тільки 17. Значить, комусь не дістанеться в подарунок ця «оригінальна скляна флора». В даному випадку також вирішили не сильно витрачатися, і тому за подарунки буде заплачено 6500 гривень. Та й судячи з кінцевої дати замовлення, дарувати їх будуть вже після свят.

Зовсім інша річ у Кабміні. Тут перед 8 березня був оголошений тендер на виготовлення спеціальних значків. За 50 тис. гривень їх буде зроблено 1000 штук.

Значки, звичайно, дуже оригінальні. І, напевно, будуть приємним подарунком для будь-якого українця, будь-то чоловік або жінка.

Краще бритви - немає подарунка

Найбільше нас здивувала Бахмацька районна державна адміністрація, в Чернігівській області. Якраз перед жіночим святом вони вирішили закупити на 25 тис. гривень 70 бритв Gillette Mach3 Turbo, стільки ж гелю і бальзаму для гоління.

Спочатку ми подумали, що місцеві чоловіки замість жінок вирішили зробити подарунок собі коханим. Але розібравшись, дізналися, що ці комплекти призначені для майбутніх призовників, які вступлять до лав ЗСУ. При цьому варто відзначити одну умову. Весь цей своєрідний «набір джентльмена» для майбутніх солдатів може бути виготовлений в будь-якій країні, крім Росії.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що українці дорого заплатять за басейн для Гройсмана.

Так само ми писали, що українські депутати круто забухають за наш рахунок.

Нагадаємо, чиновники виділили на охорону мільйони: до чогось готуються?