Президент країни-агресора Росії Володимир Путін підписав указ про припинення "ракетного договору".

Москва, звинувативши США в порушенні ДРСМД, розірвала договір. 4 березня Путін підписав указ "Про припинення Російською Федерацією виконання Договору між СРСР і США про ліквідацію їх ракет середньої дальності і меншої дальності". Про це повідомили в прес-службі Кремля.

Відзначається, що участь Росії в ДРСМД призупинено "до усунення США допущених ними порушень зобов'язань за названою Угодою або до припинення його дії".

"Відповідно до пункту 4 статті 37 Федерального закону від 15 липня 1995 № 101-ФЗ" Про міжнародні договори Російської Федерації "призупинити виконання Договору між Союзом Радянських Соціалістичних Республік і Сполученими Штатами Америки про ліквідацію їх ракет середньої дальності і меншої дальності від 8 грудня 1987 р до усунення Сполученими Штатами Америки допущених ними порушень зобов'язань за названою Угодою або до припинення його дії ", - йдеться в тексті указу.

Указ набрав чинності з дня підписання. Міністерству закордонних справ РФ Путін доручив направити країнам-учасницям договору відповідне повідомлення.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Показати ще

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив, що 2 лютого США почнуть шестимісячний період виходу з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД). Трамп заявив, що не допустить, щоб ядерний потенціал Росії переважав над потенціалом цивілізованого світу.

Як повідомляв портал Знай.ua, Україна отримала право будувати ракети середньої та меншої дальності які забороняв договір ДРСМД

Також Знай.ua писав, Росії дали останній шанс повернутися до виконання "ракетного договору"