Нещодавно стало відомо про те, що Андрій Коболєв залишиться на своїй посаді керівника правління компанії НАК "Нафтогаз України". Його оклад збільшиться до 2,08 мільйонів гривень. Таке рішення ухвалила наглядова рада НАК "Нафтогаз України".

Як стало відомо, Володимир Гройсман отримав листа від Клер Споттісвуд - голови наглядової ради "Нафтогазу" - у якому йшлося про те, що термін повноважень Коболєва подовжили на 3 роки. Прем'єр-міністр України публічно просив переглянути розмір винагороди Коболєва.

У листі йдеться про те, що комітет з призначень та винагород залучив зовнішнього консультанта та провів огляд ринкових рівнів винагород, і відтепер запропонована зарплата Коболєву відповідає ринковій.

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Також у листі зазначено, що голова "Нафтогазу" примає і виконуватиме рішення про спрямування всього свого доходу (100%) до кінця року на благодійність. З цьоо випливає, що Коболєв не матиме особистого зиску внаслідок прийняття будь-яких рішень на цій посаді. Раніше сам Коболєв заявляв про те, що усі гроші, які ін отримає до кінція року, перебуваючи на цій посаді, віддасть на благодійність.

Раніше ми писали, що голова правління НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв пояснив, чому киянам в грудні прийшли платіжки за газ з сумами вдвічі більше в порівнянні з листопадом 2018 року.

Зокрема, керівник газового монополіста у всьому звинуватив облгази, яким Нафтогаз продає всю продукцію та не несе подальшої відповідальності за формування цін.

Нагадаємо, що голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв розпорядився преміювати окремих працівників АТ "Укртрансгаз". Про це йдеться в оприлюдненому документі. Премії виписані за успіх в судовій суперечці з російським "Газпромом" в Стокгольмському арбітражі.

Як повідомляв "Знай.ua": не тільки Коболєв: стало відомо, кому Нафтогаз роздав мільйонні премії. Керівництво компанії нарахувало собі величезні премії після перемоги над Газпромом у суді

Також "Знай.ua" писав, що НАК Нафтогаз отримав з держбюджету понад 200 млрд грн. З 2016-го отримує через компенсацію з бюджету пільг і субсидій по оплаті спожитого населенням газу і послуг опалення