В Україні все більше набирає популярності новий проект #ВибориБезБрехні, в якому аналізуються ті чи інші припущення та обіцянки кандидатів. Ось кілька останніх:

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський, кандидат у президенти України ("Слуга народу")

[quote author=""]"Чому ми не розвиваємо власний видобуток

Довідка: Видобуток природного газу в Україні росте з 2016 року. Якщо у 2015 році він був на рівні 19,9 мільярда кубометрів, то за результатами 2018 року він досяг 21 мільярда кубів.

Петро Порошенко

Президент України, Петро Порошенко

Популярні новини зараз

Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

[quote author=""]"У 17-му році Україна спожила 14 мільярдів кубів

Довідка: згідно з даними "Нафтогазу", два роки тому Україна загалом використала 31,9 мільярда кубометрів природного газу. З них населення спожило 15,8 мільярда кубометрів (напряму або у формі опалення, яке виробляє теплокомуненерго).

У 2018 році загальне споживання газу зросло до 32,3 мільярда кубометрів. При цьому споживання газу населенням скоротилося й становило 15,4 мільярда кубометрів, при цьому 52 мільярди кубометрів газу, про які каже Порошенко, Україна була зобов'язана щороку імпортувати з Росії згідно з умовами контракту 2009 року.

Юрій Бойко

Юрий Бойко

[quote author=""]"Собівартість

Довідка: Голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв 18 січня заявив, що собівартість видобутку тисячі кубічних метрів газу складає орієнтовно 250 доларів (близько 6 750 гривень).

Олександр Шевченко

Олександр Шевченко

[quote author=""]"Знаєте, колись, пам'ятаю, ще в першому скликанні я був п'ять місяців усього-на-всього. Я написав якраз законопроект, але він кудись дівся у Верховній Раді у тому всьому "кіпіші" 14 року. Якраз про розірвання дипломатичних відносин

Довідка: Під час роботи у Верховній Раді попереднього скликання Олександр Шевченко був ініціатором двох законопроектів. Обидва не стосуються розірвання дипломатичних відносин з Росією. У поточному скликанні депутат також не реєстрував подібні законопроекти.

Дивіться: Хто з кандидатів в президенти України може вийти у другий тур?

Нагадаємо, Світовий банк підтримав Зеленського.

Як повідомляв "Знай.ua", в Україну їдуть ракети з Білорусі. Також "Знай.ua" писав, що журналіст показав, як Порошенко "чіпляє" пенсіонерів.