Перший президент України Леонід Кравчук поскаржився на розмір своєї пенсії. Він повідомив, що не отримує виплати за виконання президентських обов'язків, а тільки депутатську пенсію.

Кравчук пояснив, що він отримує тільки депутатську пенсію в розмірі 18 тисяч гривень і поскаржився на цю несправедливість. При цьому екс-президент зазначає, що справа тут не в грошах, а справедливості.

Крім того, Леонід Кравчук зізнався, що регулярно піднімає це питання перед всіма президентами країни, але "нинішня влада настільки примітивна, що всі думають, що це я про гроші турбуюся".

"А чи немає у мене президентської пенсії! Я отримую депутатську пенсію в 18 тисяч гривень, але це сором і ганьба, що немає президентської", - розповів він.

Популярні новини зараз

Українцям готують новий комунальний платіж: за що доведеться доплачувати з 1 червня

Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Показати ще

При цьому Кравчук додає, що після того, як "він взяв на руки цю країну, йому не можуть призначити зміст навіть у 5 гривень". У той же час він не уточнив, яка саме пенсія належить людині, який очолював країну і пояснив, що мова йде не про гроші, а про справедливість.

"Прикро, що є люди, які зробили для країни дрібниці, а у них пенсії в 100 або 200 тисяч", - поскаржився він.

В Україні на даний момент відсутня закон про утримання екс-президентів. Це питання вирішується чинним президентом особисто. На даний момент найбільші пільги має Віктор Ющенко, після нього йде Кучма.

В Україні існує обмеження з виплати пенсій – до 10 прожиткових мінімумів, тобто 14970 гривень. Однак є 19,2 тисячі пенсіонерів, які отримують більше цієї норми. Найбільшу пенсію в Україні отримує Герой України, льотчик-випробувач.

Нагадаємо, Кравчук поставив Зеленському жорсткий ультиматум. Колишній гарант оцінив шанси кандидатів.

Як повідомляв Знай. ua, Кравчук розкрив страшну правду про Януковича. Про замах стало відомо після телефонного дзвінка.

Знай. ua писав, що Кравчук назвав Донбас іншою країною. Тимчасово окуповані території не будуть такими, як раніше.