Депутати британського парламенту зможуть остаточно проголосувати за угодою з Brexit до 12 березня 2019 року.

Про це заявила прем'єр-міністр Великобританії Тереза Ме в літаку на шляху в Шарм-еш-Шейх, де проходить саміт між лідерами ЄС і Арабської ліги, повідомляє BBC.

Виступаючи на саміті в Єгипті, прем'єр виключила проведення голосування на цьому тижні. Але вона сказала, що "позитивні" переговори з ЄС все ще тривають.

Тереза Мей

Варто зазначити, що парламент Великої Британії не голосуватиме щодо угоди з Євросоюзом про вихід з блоку наступного тижня, як було заплановано. Планувалося, що 26 лютого Мей представить у Палаті громад результати своїх переговорів з Брюсселем, а 27 лютого відбудеться голосування за угоду з ЄС.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

"Я була у Брюсселі минулого тижня. Міністри були у Брюсселі минулого тижня. Моя команда знову повернеться в Брюссель у вівторок. Через це цього ми не будемо виносити на голосування парламенту наступного тижня. Але ми забезпечимо, щоб це відбулося до 12 березня", - заявила Мей.

Тереза Мей

Британська премʼєрка все ж таки виступить у Палаті громад у вівторок і проінформує депутатів про хід переговорів, а наступного дня відбудуться дебати. Мей також вкотре підтвердила свій намір вивести Британію з ЄС 29 березня.

У четвер, 14 лютого, Палата громад парламенту Великої Британії відхилила підхід уряду Терези Мей до реалізації виходу країни з Євросоюзу. Проти планів уряду виступили 303 депутата. За пропозицію уряду знайшлося лише 258 голосів. При голосуванні утрималися прихильники "жорсткого" Brexit з лав Консервативної партії, що й привело до поразки уряду.

Голосування в парламенті було символічним і передбачало, що Палата громад "знову заявляє про свою підтримку" стратегії Brexit, яку вона підтримала в ході голосування в минулому місяці.

Нагадаємо, якщо Британія різко і болісно вийде з Євросоюзу, то уряд може ввести воєнний стан для запобігання масових заворушень в країні.

Як повідомляв портал Знай.ua, парламент Великої Британії провалив голосування за угодою про вихід країни зі складу Європейського Союзу.

Також Знай.ua писав, уряд Британії переніс дату проведення Brexit.