Шоумен та кандидат у президенти України Володимир Зеленський лідирує в рейтингах. Це підтверджує й свіже опитування соціологічної служби Центру Разумкова.

За даними опитування за Зеленського готові проголосувати 17,5%, а серед тих, хто збирається взяти участь у виборах - 19%. Цілком гідний результат як для коміка. Але лідерство в соціологічних рейтингах далеко не означає автоматичну перемогу на виборах, адже ще є величезна кількість факторів, які можуть вплинути на результати волевиявлення.

Володимир Зеленський

Про реальні шанси Володимира Зеленського на виборах розповів політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Ігор Петренко, пише "Апостроф".

Старт Зеленському як політик серіалом "Слуга народу". Фактично він сформулював і показав те, про що всі давно здогадувалися, але не наважувалися сказати, чи не могли підібрати необхідні слова. Українці втомилися від "страих політиків", на цьому й будується головний принцип успіху Зеленського.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями

Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу

В Україні оновили правила для виїзду за кордон

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Показати ще

Понад 70% населення вважає, що країна рухається в неправильному напрямку, а рівень недовіри до політичних інститутів - зашкалює. Грубо кажучи, в Україні існує ціле море незадоволених людей, об'єднуючою ланкою виступає саме нелюбов до нинішньої так званої політичної "еліти", яку звинувачують у багатьох неприємних речах. Зеленському вдалося схвилювати море і створити відповідну хвилю, але ось осідлати її у нього поки не виходить.

Вже зараз помітно уповільнення кампанії Зеленського, що прекрасно вписується в логіку дій нинішнього гаранта, який не шкодує сил і ресурсів для потоплення неугодного і вкрай небезпечного несистемного кандидата, з яким домовитися буде крані складно або практично неможливо.

Очевидно, що Зеленський недостатньо використовує свій потенціал, адже він дійсно має величезну кількість прихильників і шанувальників, які реально готові працювати на свого кандидата як волонтери. Але рано чи пізно їх запал може вичерпатися. Люди повинні знати як поводитися в різних ситуаціях при виявленні порушень виборчого процесу, при провокації, знати права і можливості офіційних спостерігачів, як працювати в комісіях і всі хитрощі, які можуть застосовуватися опонентами під час волевиявлення, і багато іншого. І найголовніше - прихильники Зеленського повинні бути готові захистити результат, викривити який будуть хотіти багато.

Володимир Зеленський

Ще однією важливою проблемою, якій необхідно буде зайнятися Зеленському в найближчому майбутньому, є уявлення виборцям своєї команди, на яку він буде спиратися на посаді президента. Йдеться щонайменше про міністра закордонних справ, міністра оборони, голови СБУ, генерального прокурора, голови служби зовнішньої розвідки та голові Національного Банку України. Якісний склад цієї команди критично важливий для Зеленського, адже саме вони можуть компенсувати його політичну та управлінську недосвідченість.

Сьогодні є величезна кількість перспективних людей, які бажають йти на державну службу та робити якісні зміни. У нас багато представників громадянського суспільства, громадських організацій, які часто пропонують куди більш ефективні рішення насущних проблем, ніжили нинішні влада имущее. У нас багато успішних прикладів ефективних і чесних людей з місцевого самоврядування, які змогли в умовах обмежених ресурсів і частого протидії з центру (також обласних і районних державних адміністрацій) зробити з ввірених їм населених пунктів комфортні для людей місця проживання. Знайти таких людей не так складно, куди складніше переконати їх, що ти не фейковий кандидат, а людина слова, реально бореться за правду.

Нагадаємо, родині Зеленського не сподобалося його рішення балотуватися у президенти.

Також Знай.ua писав про те, що Зеленський показав новий випуск політичного влогу: все прозоро, як і обіцяли.