22 лютого ряд ЗМІ опублікували фейкову новину про те, що українського олігарха Дмитра Фірташа затримали у Вені. Усі вони поставили посилання на статтю, опубліковану в "BBC-Україна" ще 21 лютого 2017 року.

Прес-служба Дмитра Фірташа підтвердила, що українські ЗМІ опублікували матеріал 2-річної давнини про те, що австрійський суд дозволив екстрадицію Дмитра Фірташа в США.

У 2019 році жодного засідання щодо екстрадиції Дмитра Фірташа поки що не відбулося. Дехто вважає, що подібна інформація з'явилася не випадково, адже компанії продовжують дискредитувати українського бізнесмена. У прес-службі зазначають, що останні події, в яких фігурує ім'я Фірташа - політично мотивоване переслідування.

Раніше ми писали, що 16 січня, спливло рішення суду Кіпру про арешт рухомого і нерухомого майна українського олігарха Дмитра Фірташа майже на 46 млн доларів.

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Пресі стало відомо, що позов до окружного суду кіпрського міста Лімасол був поданий ще 20 грудня минулого року юристами банку ВТБ і вже через тиждень по ньому були прийняті забезпечувальні заходи. Сам позов безпосередньо почнуть розглядати наприкінці січня.

Джерела підкреслюють, що Фірташ - бенефіціар приватного акціонерного товариства "Юкрейніан Кемікал Продактс" і зареєстрованого в Росії ТОВ "Титанові інвестиції".

Нагадаємо, олігарх Дмитро Фірташ запевняє, що може і хоче вже зараз повернутися в Україну.

"В принципі, я можу їхати хоч сьогодні, мені паспорт віддали, у мене цих проблем немає", - зазначив Фірташ у відповідь на питання, коли він зможе повернутися в Україну.

Олігарх вже рік перебуває в Австрії. Він скаржиться, що хоче повернутися додому, а тут йому складно жити.

Як повідомляв "Знай.ua", майже кожного дня монополіст НАК "Нафтогаз" опиняється у центрі скандалу. Оскільки це один із найбільших генераторів фінансового потоку, то і боротьба за компанію серйозна. Пов'язано це також і з виборами, які відбудуться вже 31 березня.

Також "Знай.ua" писав, національна акціонерна компанія (НАК) Нафтогаз запропонувала українцям самостійно вибрати тип встановлюваного лічильника газу.