Кандидату в президенти від політичного руху "Слуга народу" Володимиру Зеленському часто дорікали у тому, що нібито він "людина Коломойського", тому при першій можливості після своєї ймовірної перемоги на виборах поверне ПриватБанк у власність колишнього акціонера.

Втім, під час зустрічі з колишнім міністром фінансів Олександром Данилюком він запевнив у протилежному. Як відомо, розмова стосувалася побудови ліберальної економіки в Україні. Крім того, за словами Данилюка, говорили "про завершення війни на сході, роботі з західними партнерами, ліквідації впливу олігархату і оновленні державного апарату".

Ігор Коломойський

"Звичайно, ініціював і питання націоналізації Приватбанку і зв'язків з Коломойським. Отримав відповідь, що не для того йде в президенти, щоб повертати Приватбанк. Сподіваюся, це був щирий відповідь. Зараз стільки серйозних викликів і можливостей, що буде просто нерозумно і безвідповідально проміняти їх на пряники ", - розповів колишній міністр.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Показати ще

Слід відзначити, що саме Данилюк брав безпосередню участь в націоналізації ПриватБанку і неодноразово заявляв, що причетні до шахрайства в цьому банку повинні понести відповідальність.

ПриватБанк був націоналізований в кінці 2016 року. Результати незалежного розслідування компанії Kroll показали, що банк перед націоналізацією був об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій як мінімум протягом десяти років. Це призвело до нанесення банку збитків щонайменше в розмірі 5,5 млрд доларів США.

ПриватБанк

Усередині ПриватБанку існував ще один банк, який забезпечував проведення платежів і сприяв руху коштів по сотням кредитних договорів на мільярди доларів в інтересах осіб, пов'язаних з колишніми акціонерами.

Дивіться: "Не приписуйте мені Коломойського" (Володимир Зеленський)

Нагадаємо, Зеленський показав, що зробить з комуналкою у разі перемоги на виборах. Як повідомляв "Знай.ua", названо спільні риси Зеленського та Обами. Також "Знай.ua" писав, що Мочанов розповів про лідера Кварталу 95.