Участь Петра Порошенка у виборах президента України опинилась під загрозою зриву. Проти чинного гаранта був поданий судовий позов, позивачем якого виступив інший кандидат в президенти Віталій Купрій.

Верховний Суд в складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду залишив без задоволення апеляційну скаргу кандидата в президенти і нардепа Віталія Купрія, який домагався скасування реєстрації кандидатом у президенти чинного глави держави Петра Порошенка. Про це йдеться в постанові суду від 18 лютого.

Купрій намагався довести, що реєстрація Порошенка є незаконною, оскільки, нібито на момент голосування 9 з 16 членів виборчої комісії мали конфлікт інтересів. Такий висновок був зроблений на підставі інформації доступної в ЗМІ.

Віталій Купрій

Згідно з думкою нардепа члени ЦВК не виконали норм закону про запобігання корупції та про вибори президента під час цього суперечливого голосування.

На доказ своїх слів Віталій Купрій навів інформацію з одного Інтернет-видання. Так, згідно з наданою інформацією голова ЦВК Тетяна Сліпачук відсвяткувала цей Новий рік у колі чинного президента, що автоматично вказує на її залежність від останнього.

У відповідь на пред'явлені звинувачення представник Порошенка відповів, що представлена ​​роздруківка з Інтернету не може бути доказом існування конфлікту інтересів при прийнятті оскаржуваної постанови, як у голови ЦВК, так і у її членів.

Також він спростував звинувачення на адресу глава держави про нібито святкування Нового року з Тетяною Сліпачук, надавши суду відомості з офіційної сторінки президента України в Facebook про перебування Порошенка і його дружини на Софіївській площі в Києві 31 грудня 2018.

Верховний суд прийшов до висновку, що публікації з Інтернет-видань, на які посилається Віталій Купрій, є оціночними судженнями їх авторів і не є належними і допустимими доказами.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

У той же час, Верховний Суд також визнав той факт, що він не має повноважень для винесення вердикту у цій справі. До його повноважень не належить встановлення фактів наявності чи відсутності реального або потенційного конфлікту інтересів у членів ЦВК. Згідно із законодавством дана функція покладена на Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

"Разом з тим, в матеріалах справи відсутнє будь-яке рішення спеціально уповноважених органів у сфері протидії корупції або розпорядження НАЗКа, як це передбачено нормами Закону України "Про запобігання корупції", - йдеться в постанові Верховного суду.

Нагадаємо, на Одещині невідомі зловмисники розгромили офіс передвиборного штабу Петра Порошенка

Як повідомляв портал Знай.ua, Порошенко зганьбився в Івано-Франківську: на зустріч з гарантом не пустили пенсіонерів.

Також Знай.ua писав, Петра Порошенко різко розкритикували в Харкові.