Проти російських товарів 62 країни світу ввели 159 різних обмежень. І збиток від такого стану речей колосальний - становить 6,3 мільярда доларів щорічно. Про це йде мова в доповіді, зробленій Міністерством економіки та розвитку Російської Федерації. Про це інформує replyua.net.

Експерти відомства порахували і визначились, що саме Європейський Союз завдає російській економіці максимальний збиток (2,4 мільярда доларів США). На другому місці за їх підрахунками складає США (1,1 мільярда доларів). Примітно, що трійку лідерів цього рейтингу замикає Україна, якій вдається завдати економіці Російської Федерації збиток у розмірі 775 мільйонів доларів щорічно.

Примітно, що лідерами рейтингу за кількістю введених санкцій стали ЄС (25), Україна (22) і Індія (16), в той час як Сполучені Штати Америки ввели всього дев'ять обмежень. Від дій торгових партнерів найбільше збитків зазнав російський металургійний сектор (близько 4 мільйонів доларів збитків), сільськогосподарська промисловість (1,1 мільярда) і хімічна промисловість (640 мільйонів). У топ-10 країн, які ввели обмежувальні заходи проти Росії, також увійшли Індія, Білорусь, Туреччина, Австралія, Таїланд, В'єтнам і Бразилія.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що санкції США змусили Путіна здатися: гучні заяви виявилися мильною бульбашкою. Володимир Путін позадкував і відреагував на черговий перелік санкцій, які США наклали на Російську Федерацію, про що повідомляє портал CBS.

Президент Росії і далі пожинає плоди втручання у внутрішню політику Венесуели. Володимир Путін вклав в економіку країни за останні кілька років десятки мільярдів доларів, оскільки очікував значний прибуток. Але несподівано в південноамериканській країні сталася політична криза, і її президент Ніколас Мадуро незабаром покине урядове крісло.

Як повідомляв портал "Знай.uа": незважаючи на те, що кандидатів у президенти вже 44 і далеко не всі мають шанс на перемогу, сума в 2,5 мільйона гривень була внесена кожним. Українцям розповіли, на що підуть зібрані кошти.

Також "Знай.uа" писав, що рейтинг популярності Володимира Зеленського неухильно зростає і експерти назвали п'ять головних причин цього.