Мюнхенська конференція з безпеки 2019 році буде тривати три дні, з 15 по 17 лютого.

Президент України Петро Порошенко повідомив в рамках конференції у Мюнхені, що протягом останніх 24 годин на Донбасі загинув один український солдат выд удару протитанковими ракетами, ще троє були поранені.

Гарант наголосив, що в Україні не заморожений конфлікт, а гаряча війна. За його словами, в боях на Донбасі вже 2945 військових загинули. Він також додав, що після укладення мінських угод загинули вже 948 солдатів.

Разом з тим, президент зазначив, що після отримання Україною американських "Джаваленов" бойовики на Донбасі суттєво зменшили кількість обстрілу з танків.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

"РФ на половину скоротила свої виступи з танків проти України", - додав він.

Петро Порошенко виступаючи в рамках Мюнхенської конференції зазначив, що не можна ігнорувати виклики безпеки. За його словами, єдина система, яка демонструє ефективність - це НАТО і саме тому він виступив з ініціативою конституційних змін, які дали б можливість майбутнього членства України в НАТО і ЄС. І цю ініціативу підтримали.

"Нам слід зрозуміти, що великі європейські нації можуть себе захищати, або в складі НАТО, або в будь-якій іншій місії. Україна була б щасливою стати частиною будь-якої ініціативи з безпеки", - сказав він.

Порошенко виступає на конференції в Мюнхені

Президент України Петро Порошенко бере участь у засіданні секції з питань безпеки в Європі в рамках Мюнхенській конференції з безпеки.

зокрема Порошенко зазначив, що якщо РФ перестане стріляти - настане мир, але якщо стріляти перестане Україна - не буде України.

Нагадаємо, Порошенко обговорив зі Столтенбергом шанси України потрапити в ЄС і НАТО: ну таке.

Раніше портал писав, що Зеленський поставив "старих політиків" на місце: гречка і гумор – різні речі.

Як повідомляв портал Знай.uа, Порошенко анонсував кілометровий список санкцій для Росії: азовський пакет.