На Мюнхенській конференції з безпеки, яка в цьому році проходить з 15 по 17 лютого, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про те, що до врегулювання ситуації на Донбасі нам іще дуже далеко.

Вона висловилась про те, що дві держави - Україна і Росія - намагались врегулювати конфлікт, проте поки що нічого не вдалося. І потрібно обов'язково продовжувати прикладати зусилля.

Також Ангела Меркель заявила про свою підтримку щодо санкцій Євросоюзу проти Росії і що вони мають бути узгоджені з Україною. Мова йшла про пакет "Азовських санкцій" за напад Росії на українські кораблі, а також захоплення їх у полон.

Раніше ми писали, що Порошенко анонсував кілометровий список санкцій для Росії: азовський пакет. Якщо Росія не визволить з полону українських моряків, найближчим часом будуть вводитися нові санкції. Таку заяву зробив український президент Петро Порошенко під час брифінгу в Мюнхені після зустрічі з генсекретарем НАТО Йенсом Столтенбергом. Порошенко заявив, що сьогодні проект по санкціям складає 124 сторінки.

Нагадаємо, що прокурори обрали термін для скандального Манафорта. Спецпрокурор Роберт Мюллер рекомендував від 19 до 24 років ув'язнення для екс-глави передвиборної кампанії президента США Пола Манафорта за вісім фінансових злочинів. Про це повідомляє CNN.

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", Порошенко подасть заяву на вступ до ЄС: дату пересунули під вибори. Заяву про вступ України до Європейського Союзу у 2023 році, пообіцяв подати нині діючий президент Петро Порошенко. Крім того, Порошенко наголосив, що підпише ухвалені Верховною Радою зміни до Конституції, щодо "стратегічного курсу України на набуття повноправного членства в Євросоюзі і в Організації Північноатлантичного договору (НАТО) на наступному тижні".

Також "Знай.ua" писав, що президент Петро Порошенко побував у Верховній Раді. Він виступив з трибуни парламенту перед голосуванням за зміни до Конституції щодо вступу України в НАТО і ЄС.