Нещодавно Кабінет Міністрів дозволив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України. У Києві неподалік Окружного адміністративного суду керівництво МОЗ провело брифінг. На ньому Супрун відповіла на запитання про своє громадянство.

Брифінг відбувся у п'ятницю, 15 лютого. Виконувачу обов'язків міністра охорони здоров'я поставили запитання, чи є у неї американське громадянство.

Відповідь Супрун була примітивною: "я - українка". Про американське громадянство вона навіть не згадала. Хоча раніше саме через подвійне громадянство суд позбавив її права займати високу посаду в Україні.

На інші численні питання в.о міністра охорони здоров'я не відповіла. Після закінчення брифінгу вона сіла в авто та поїхала.

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Варто зазначити, що задовго до виступу Супрун, у Окружного суду зібралися багато людей. Одні виступили з підтримкою Уляни Супрун, інші звинувачували її в незаконному займанні посади. Противники були з символікою глави "Радикальної партії Олега Ляшка". Також на акції перебували правоохоронці та велика кількість представників ЗМІ.

Як зазначається, розпорядження уряду дозволяє Уляні Супрун затвердити розподіл вакцин і ліків у регіони, відправити на закордонне лікування 44 українців, продовжити процес будівництва дитячої лікарні ОХМАТДИТ, закупівлю обладнання та приймати інші невідкладні рішення. Ці документи будуть підписані найближчим часом.

Нагадаємо, Супрун відсторонили: як рішення скандального судді змінить життя українців.

Також "Знай.ua" писав: "Супрун дала українцям нову порцію" життєво важливих "рад: допоможуть дієти і ліки".

Крім того, "Знай.ua" писав: "Невгамовна Супрун підготувала для українців порцію" свіжих "реформ: чого чекати".