Справу народного депутата Надії Савченко і голови організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана перенесли в Чернігів, щоб відвернути увагу. Такою думкою поділився з військовий експерт Дмитро Снєгирьов, пише Gazeta.ua.

"Справу вирішили перенести подалі від Києва, щоб не привертати увагу ЗМІ і не створювати інформаційного приводу. Є багато запитань до цієї справи з самого початку. 24 лютого Рубан і Савченко відвідали окупований Донецьк. Тоді ж СБУ написала, що їм скасовано дозвіл на перетин лінії розмежування. За деякий час, у березні затримують Рубана, який переїжджав з окупованої території на контрольовану з вантажем зброї. Є запитання до СБУ, прикордонників - яким чином Рубан потрапив на окуповану частину? Якщо це було незаконно, постає питання - непрофесіонал Рубан може це зробити, то чи не зможуть це зробити росіяни? І тоді чому Рубан не скористався тими домовленостями на кордоні, коли повертався назад?"

Надія Савченко

Справу можуть використовувати для політичної боротьби, вважає експерт.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Показати ще

"Надію можуть використовувати для зниження рейтингу "Батьківщини" - вона йшла першим номером на виборах. Попри те, що Надія висувалась від своєї партії у президенти, це було інформаційним приводом. Тому вирішили перенести справу подалі від столиці. Планували навіть обміняти Рубана. Бойовиками самі зробили пропозицію. Але цього не сталось, і тепер доведеться розглядати провадження в суді. Тут можна провести аналогію з справою Єфремова (колишній нардеп від Партії регіонів, зараз його судять за сприяння сепаратизму і зазіхання на цілісність країни) - розгляд по суті постійно переносять, він сидить в СІЗО біля трьох років. Під час виборів справу Савченко-Рубана будуть педалювати. Можуть іноді нагадувати, що Надія була першим номером у "Батьківщині". Але сподіваються, що справа сама розпадеться. Багато гучних справ, але немає вироків. Навіть у розстрілах на Майдані".

Надія Савченко

Як повідомляв Знай.uа, Кашпіровський сходив на побачення до Савченко.

Також Знай.uа писав, депутати безсовісно прогуляли роботу в грудні: список злісних ледарів.