Рейтинги кандидата у президенти України від політичного руху "Слуга народу" Володимира Зеленсього вкотре різко пішли вгору. Цього разу він суттєво відірвався від конкурентів і міцно утримує лідируючу позицію.

"Квартал 95" із концертом в Ужгороді

Як відомо, 26,9% українців, які братимуть участь у голосуванні на президентських виборах, мають намір підтримати шоумена Володимира Зеленського. Такі результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного з 31 січня до 10 лютого, оприлюднили 14 лютого.

За Зеленським у рейтингу слідують чинний голова держави Петро Порошенко (17,7%) і лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко (15,8%).

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Крім того, в першому турі серед респондентів, які вирішили, що підуть на вибори, 9,8% готові підтримати висуванця "Опозиційною платформи – За життя" Юрія Бойка, 6,6% – лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка, 6,1% – лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка.

Серед усіх опитаних за Зеленського проголосували б 16,4%, за Порошенка – 10,8%, а за Тимошенко – 9,6%, але 27% респондентів ще не визначилися з вибором. При цьому, за висновком соціологів, Порошенко зберігає найгірший "антирейтинг" (40,8%), за ним іде Тимошенко (25,2%), а Зеленський в антирейтингу шостий (10,8%).

Слід відзначити, що якби вибори до Верховної Ради відбувалися на початку лютого, то до парламенту змогли б пройти 6 партій. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Серед виборців, які визначились, за кого голосуватимуть, 24,6% підтримали б партію "Слуга народу", 18% – ВО "Батьківщина", 14,2% – БПП, 10,3% – "Опозиційну платформу – "За Життя", 6,3% – Радикальну партію Олега Ляшка та 6,2% – "Громадянську позицію". Інші партії набирають менше 4% голосів.

Володимир Зеленський (Квартал 95)

Довідка: Опитування проходило з 31 січня по 10 лютого. Методом особистого інтерв'ю опитали 2007 респондентів, що мешкають у 134 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим). У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3%.

Дивіться: Соціологічні опитування підтвердили зростання політичної популярності Зеленського

Нагадаємо, українська армія записала теплий лист "Кварталу 95".

Як повідомляв "Знай.ua", журналіст Олександр Дубинський назвав осіб, котрі на його думку причетні до провокацій проти кандидата від "Слуги народу" Володимира Зеленського. Також "Знай.ua" писав, екс-чиновник МВС звернувся до Порошенка.