Очільник Херсонської обласної ради, якому висунули підозру в замовленні вбивства активістки Катерини Гандзюк, Владислав Мангер дав свідчення у суді. У свою чергу він звинувачує в організації вбивства генерала Служби безпеки України Данила Доценка.

Про це він повідомив під час судового засідання по обранню йому запобіжного заходу.

"Катерина Гандзюк мала тісні зв'язки з СБУ і перебувала в його особистому підпорядкуванні. В особистих розмовах зі мною генерал Доценко неодноразово заявляв про особисту неприязнь до партії" Батьківщина", - додав Мангер.

Очільник Херсонської облради не тільки розповів про зв'язки Гандзюк і СБУ, а й заявив, що напад на дівчину став наслідком протистояння херсонської поліції і СБУ. Мангер уточнив, що вважає справу проти нього політично мотивованим і спрямованим проти лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

Також Мангер попросив суд пройти перевірку на поліграфі брехні. Та суддя Шевченківського райсуду Києва, де проходить засідання справи Гандзюк, Олександр Кіпчарскій відмовив у задоволенні клопотання захисту звинуваченого про перевірку на поліграфі.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

"Не розумію, чому взагалі це все відбувається. Прокурор хоче обрати для мене запобіжний захід - тримання під вартою, але не хоче, щоб я пройшов перевірку на поліграфі. Як довести, що я не маю до цього відношення. Хочете, щоб я сів у тюрму, то так і скажіть", заявив Мангер у суді.

Владислав Мангер

Варто зазначити, що восени 2017 року Катерина Гандзюк звинуватила у корупції начальника Управління захисту економіки Нацполіціі в Херсонській області Артема Антощука. Він домагався спростування її посту у соцмережах про це, але програв суд.

Нагадаємо, що голові облради Херсонщини Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк.

Як повідомляв "Знай.ua", в поліції прокоментували затримання активістів під час акції "Хто замовив Катю Гандзюк", яка пройшла сьогодні, 9 лютого, в Києві.

Також "Знай.ua" писав, що охоронці Порошенка безжально порвали плакат активіста з написом "Хто замовив Катю Гандзюк?".