Верховна Рада 7 лютого Рада зобов'язала уряд і президента ввести Україну до Європейського Союзу та Організації Північноатлантичного договору (НАТО). Відповідні зміни закріплені в Конституції у вигляді законопроекту під номером 9037.

Як відомо, для прийняття рішення потрібно конституційну більшість - 300 голосів. За законопроект проголосували 335 депутата. Як уточнила перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко "у народного депутата Тараса Юри не спрацювала картка, він голосував ЗА".

Поіменний список парламентаріїв, які голосували, або не голосували в Раді

Верховна Рада України

Члени фракцій Народний фронт (79 нардепів), Блок Петра Порошенка Солідарність (132, крім одного - Тарса Юрика), ВО Батьківщина (19), Самопоміч (24), Радикальна партія Олега Лягко (20) і Воля народу (16) практично повним складом підтримали законопроект. Частина нардепів була відсутня в залі.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Показати ще

З фракції Опозиційний блок жоден депутат не проголосував за курс в ЄС і НАТО: 31 член нардеп голосував проти, четверо не голосували взагалі.

П'ятеро нардепів з Відродження проголосували за законопроект, вісім парламентаріїв не голосували.

Не бажають бачити Україну в ЄС і НАТО позафракційні депутати Юрій Бойко, якого виключили з Оппоблоку, Сергій Льовочкін, Сергій Дунаєв і Юлій Іоффе.

Були відсутні на голосуванні Сергій Тарута, екс-лідер Правого сектора Дмитро Ярош, Сергій Каплін, командир полку Азов Андрій Білецький, підслідна Надія Савченко, власник телеканалу 112 Україна Євген Мураєв, Дмитро Добкін. Не голосував кандидат в президенти Віталій Купрій.

Текст законпроекту про ЄС та НАТО:

Дивіться: Україна йде до НАТО та ЄС: як ВР голосувала за зміни до Конституції

Нагадаємо, автор і керівник Студії "Квартал 95", лідер політичного руху "Слуга народу" Володимир Зеленський оприлюднив ролик, де відкрито глузує над тим, що його називають "клоуном".

Як повідомляв "Знай.ua", Верховна Рада зобов'язала уряд, президента і себе вести Україну до Європейського Союзу та Організації Північноатлантичного договору. Також "Знай.ua" писав, Добкіну зробили комплімент у Facebook.