Після оголошення про російсько-білоруську військову співдружність, на території Республіки Білорусь почали будівництво інфраструктури, яку можуть використаи у військових цілях.

Зокрема, повідомляється, що зараз активно будуються дороги на території заказника "Ольманскіе болота", який межує з Україною у Брестській області. Як передає replyua.net, про це повідомляє Хартія 97 пославшись на джерело.

"Побудована в Білорусі автодорожня інфраструктура здатна вблагати доставку прикордонників до місць несення служби, дає додаткову можливість для переміщення військової техніки білоруської армії на полігон "Поліський". Більш того, автодорожня інфраструктура може бути використана для доставки живої сили, зброї та військової техніки прямо до кордону з Україною," - розповів співробітник одного з міністерств України, який побажав залишитися неназваним.

Крім того, зазначається, що протягом 2014-2017 років владою Білорусі був створений ряд під'їзних шляхів з тилових районів країни і лісових доріг. Їх протяжність близько 96 кілометрів.

Популярні новини зараз

Все одно мають прибути до ТЦК, термін – до 16 червня: знятих з обліку приголомшили новиною

Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором

Безкоштовні гігабайти протягом 6 місяців: абонентів Vodafone ощасливили халявою

Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Показати ще

Нагадаємо, військова співдружність Росії та Білорусі несе загрозу європейським країнам. Литовські спецслужби підготували для керівництва країни доповідь з оцінкою загроз.

Білорусь виступає буферною зоною для РФ, на випадок збройного конфлікту з НАТО. Литовські спецслужби відзначають, що РФ використовує білоруську територію для планування військових операцій і демонстрації потужності. У свою чергу, присутність Росії на території країни, військова інтеграція і економічна залежність - знижує можливості Мінська проводити самостійну і незалежну політику.

Крім того, у Литві переконані, що завдяки розширенню військової присутності в Калінінградській області Росія підвищує здатність вести бойові дії протягом 24-48 годин з моменту отримання відповідного наказу.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Порошенко терміново звернувся до Путіна через вибори в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що для реанімування репутації ботів українські політики замовляють у медіа-фірм.