Кілька днів тому Знай.ua повідомляв про ситуацію, яка сталася на закритому засіданні Кабінету Міністрів. У двох словах нагадаємо, що прем'єр Гройсман дізнався про «діяльність» директора ДП «Украерорух» Дмитра Бабейчука, зокрема йому стали відомі махінації, які проводив останній. В результаті «роботи» Бабейчука ключове повітряне підприємство країни втратило 440 млн гривень, вірніше ці гроші осіли у кого-то в кишенях.

І не важко припустити у кого, так як за Бабейчука горою заступився міністр інфраструктури Володимир Омелян. Він захистив директора ДП «Украерорух» від звільнення і заявив, що тільки він особисто несе всю відповідальність за підприємство.

Гроші і міністр

Як виявилася на практиці, Володимир Омелян дійсно тісно пов'язаний з ДП «Украерорух» і з ситуацією, яка сталася з грошима. Нагадаємо, що Бабейчук зі своїми поплічниками перераховував гроші підприємства в «Платинум Банк», і що примітно, останній платіж в кілька десятків мільйонів гривень, був зроблений за кілька днів до того, як фінустанова збанкрутувала.

А то, що ДП «Украерорух» перераховував гроші з мовчазної згоди Володимира Омеляна - встановлений факт. Знай.ua вдалося дістати лист на ім'я міністра від Дмитра Бабейчука, де він інформує свого шефа про те, як перераховуються гроші.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Показати ще

Цей документ говорить багато про що

Іншими словами, стає зрозуміло, чому зараз Омелян так відчайдушно захищає Бабейчука. Мабуть, якщо одного звільнити, то другий за собою потягне шефа, а потім почнуться розслідування і може дуже багато спливти цікавого. І саме через це Бабейчук знаходиться все ще на своїй посаді, хоча колектив вже більше року намагається його змістити, так як він просто знищує підприємство.

На місці співробітників НАБУ, ймовірно варто вже зараз почати придивлятися до міністра інфраструктури і провести аудит його діяльності. Потрібно спробувати встановити, куди ж поділися ці 400 мільйонів гривень, які Бабейчук перевів у «Платинум Банк». Тому що як показує практика, якщо «запахне смаженим» Володимир Омелян зуміє дуже швидко покинути країну. Недарма ж він зараз курирує будь-який наземний, повітряний та водний транспорт.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Омелян вирішив долю Центрального київського вокзалу.

Також ми писали, що Укрзалізниця пафосно запустить свої іржаві руїни в Німеччину і Словаччину.

Нагадаємо, що Омеляну подарували торт з Кремлем і ведмедя з балалайкою.