Кандидат у президенти України від політичного руху "Слуга народу" Володимир Зеленський попередив земляків про ймовірні спроби підкупу напередодні виборів.

Володимир Зеленський, лідер політичного руху "Слуга народу"

"…це проста буденність: 15,6 % українців готові продати свій голос на виборах за гроші. Уявіть?! Найбільш імовірні кандидатури для підкупу на виборах — малозабезпечені, люди старшого віку, яким потрібна певна матеріальна підтримка. Підкуп працює за принципом мережевого маркетингу. А саме: є одна, уповноважена на це людина, що приводить двох інших, ці двоє — ще двох… і так далі. Частіше люди приходять під виглядом активістів, що пропонують стати платним агітатором кандидата, отримати гроші, але для цього потрібно проголосувати за цього кандидата і привести ще кількох людей. Тобто, це просто прихований підкуп", - пояснили у "Зе! Команді".

Володимир Зеленський, лідер політичного руху "Слуга народу"

Підопічні Зеленського радять звертатися до поліції, якщо вам пропонують щось подібне – без фіксації факту правоохоронцями потім нічого не доведеш, а це порушення згідно зі статтею 157 пунктом 1 Кримінального кодексу України. Згідно з ККУ підкуп може каратися до 2 років ув’язнення:

Популярні новини зараз

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Володимир Зеленський, лідер політичного руху "Слуга народу"

"Перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права або права брати участь у референдумі, перешкоджання діяльності іншого суб’єкта виборчого процесу, ініціативної групи референдуму, комісії з референдуму, члена виборчої комісії, члена ініціативної групи референдуму, члена комісії з референдуму або офіційного спостерігача при виконанні ними своїх повноважень, поєднані з підкупом, обманом або примусом, а також ухилення члена виборчої комісії в роботі комісії без поважних причин. Караються штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років", - йдеться у Кримінальному Кодексі України.

Дивіться: "Ми живемо і працюємо в Україні", - Зеленський

Дивіться: Зеленський звернувся до хейтерів

Дивіться: Зеленський про свою кампанію

Нагадаємо, Зеленський попередив українців про провокацію на виборах.Як повідомляв "Знай.ua", на Зеленського відкрили полювання. Також "Знай.ua" писав, Зеленський запустив флешмоб "в'язниця для хабарника".