Російську Федерацію покарають новими санкціями через незаконне захоплення українських моряків у Керченській протоці.

Добру звістку приніс спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер. За його словами, на Заході вже обговорюють можливість нових санкцій проти Росії через її агресію, повідомляє Голос Америки.

"І Сполучені Штати, і Європа думають, які додаткові заходи ми застосувати, якщо Росія не відпустить полонених моряків і буде далі домагатися контролю над Керченською протокою", - сказав Волкер.

Американський представник підреслив, що Росія не залишиться безкарною за захоплення українських моряків.

Курт Волкер

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

"Росія не повністю заблокувала доступ українських судів в українські порти. Схоже, що вони вдалися до політики умисного уповільнення. А це означає подорожчання морських перевезень, збитки для економіки регіону. Наша мета - це не санкції заради санкцій. Мета - відновити вільний прохід Керченською протокою в усі порти", - підкреслив Волкер.

Крім того, Курт Волкер заявив, що нові санкції можуть торкнутися російських портів в Азовському морі. Додав, що такі кроки теж розглядаються.

"Поки ніяких рішень немає, але їх США і ЄС можуть прийняти вже в лютому, напередодні річниці анексії Росією Криму," - наголосив Курт Волкер.

Нагадаємо, Євросоюз буде торгувати з Іраном в обхід американських санкцій – уже запущено спеціальний механізм транзакцій з Тегераном, який називається INSTEX ( Інструмент для підтримки торгових обмінів).

Про початок роботи цього спеціального механізму розрахунків офіційно оголосили 31 січня в Бухаресті на неформальній зустрічі міністрів закордонних справ Євросоюзу.

Як повідомляв портал Знай.ua, Трамп повернув санкції проти Ірану

Також Знай.ua писав, Іран придумав 7 ядерних "заповідей" для Європи. Верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї висунув 7 умов, дотримання яких дозволить зберегти прихильність Тегерану до ядерної угоди.