Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов почав підготовку до виборів, але до президенства це не має жодного відношення.

Олександр Турчинов

Про це пишуть українські ЗМІ з посиланням на заяву посадовця.

У повідомленні йдеться, що Турчинов бере під приціл вибори до Верховної Ради, які пройдуть восени 2019 року.

Верховна Рада

Популярні новини зараз

Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять

В Україні оновили правила для виїзду за кордон

"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року

Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку

Показати ще

Зараз чиновник активно працює над створенням нової партії, у якій буде своєрідний релігійний акцент, повідомляють журналісти.

Як підтвердження вони називають факт того, що минулого тижня Турчинов став координатором об'єднання протестантів "Всеукраїнський Собор". До складу духовного ради "Собору" увійшли люди, які пов'язані не тільки з духовним життям, але і з політичним.

Олександр Турчинов

Заступниками Турчинова у новоствореній політичній силі стали народний депутат від фракції "Народний фронт" Павло Унгурян, екс-народний депутат і колишній голова "Укравтодору" Петро Кравчук і журналіст і політичний експерт Руслан Кухарчук.

"Це гарний символічний початок діяльності нашого "Собору", метою якого є також об'єднання. Об'єднання релігійних, громадських організацій та усіх небайдужих громадян навколо ідеї християнського розвитку України", - заявив Турчинов після реєстрації.

Олександр Турчинов

Передбачається, що нова політсила знайде відгук у католиків і православних, після чого почне активно декларувати "християнські цінності".

Як не дивно, електоральний потенціал "Собору" оцінюється досить високо, тому що в Україні не мало християн-баптистів, "п'ятидесятників" і "харизматів".

Олександр Турчинов

Варто нагадати, що у 2014 році Турчинов отримав прізвисько "Кривавий пастор", оскільки віддав наказ про початок АТО і проповідує у євангельсько-баптистських церквах.

Згідно з перевіреними даними, Турчинов є прихожанином церкви "Слово життя", в якій хрестився в 1999 році. Сам політик називає себе євангелістським християнином і зазначає, що пастором ніколи не був.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко днями ухвалив таємне рішення Ради національної безпеки і оборони України (СНБОУ) про основні показники державного оборонзамовлення.

Як повідомляв раніше Знай.ua, полковник Збройних сил України Святослав Стеценко звернувся до секретаря РНБО Олександра Турчинова з гучною заявою, що стосується реакції України на останні подію у анексованому Криму.

Також Знай.ua писав про те, що Олександр Турчинов пообіцяв забезпечити прохід через Керченську протоку.