Для того, щоб підписати мирний договір між Японією і Росією "дуже сильно заважає" факт підтримки японською владою режиму санкцій відносно Москви. Як передає replyua.net з посиланням на "Інтерфакс", про це у прямому ефірі телепрограми "Москва. Кремль. Путін" заявив речник Кремля Дмитро Пєсков. Він зазначив, що завдання парламентерів "не щось віддати або щось отримати", маючи на увазі Курильські острови, а укласти мирний договір.


Варто відзначити, що після закінчення Другої світової війни острови Курильської гряди – Ітуруп, Кунашир, Шикотан і група Хабомаї – стали належати СРСР. Японія і далі заперечує цей факт і вимагає повернення островів під юрисдикцію Токіо. У зв'язку з суперечкою з Курильськими островами Японія і Росія до цих пір не уклали мирний договір після закінчення Другої світової.

Восени минулого року глава японського уряду Сіндзо Абе заявив, що готовий укласти мирний договір з Росією, який так і не був укладений між країнами за підсумками Другої світової війни, після того як Курильські острови увійдуть до складу Японії.

Нагадаємо, що в Мурманській області розбився надзвуковий бомбардувальник Ту-22М3. Інцидент стався під час заходу на посадку на авіабазі Оленяча.

Як повідомляв "Знай.uа", Путін тремтить перед Китаєм, але не боїться апетитів Японії: у чому таємниця. Президент Російської Федерації Володимир Путін боїться Японію менше, ніж Китай.

Популярні новини зараз

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

За його словами, Японію Путні боїться менше, бо вона не заявляє імперських амбіцій.

Також "Знай.uа" писав, Порошенко звернувся до всіх українців: це одна з наймасштабніших катастроф в історії.

Пам'ять про жертви Голокосту має стати застереженням для нас і для майбутніх поколінь, до чого може призвести політика нетерпимості і ненависті – такі слова написав на своїй сторінці в Facebook український президент Петро Порошенко.