Бундеспрезидент Австрії Олександр Ван дер Беллен розкритикував політику Білого дому щодо зведення російського газопроводу Північний потік-2 та ядерної угоди Ірану, причому в досить різкій формі. Відповідне повідомлення опублікувало австрійське видання Der Standard.

Ван дер Беллен розповів журналістам: "Адміністрація президента США Дональда Трампа відноситься до Євросоюзу та окремих країн ЄС як до колоній".

Як вважають експерти, заява бундеспрезидента Австрії пов'язана з протиріччями щодо "Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми" та проекту "Північний потік-2".

Варто відзначити, що не так давно Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що "Північний потік-2" – це не політичний проект. Міністр підкреслив, що в Німеччині його розглядають виключно як бізнес-проект, оскільки в його будівництві задіяно безліч компаній. Маас сказав: "Що стосується нашої активності щодо "Північного потоку". Ми не вважаємо його політичним проектом, а проектом, у якому задіяно багато європейських підприємств, не тільки з Німеччини". Крім того, політик підкреслив, що транзит по українській території повинен бути забезпечений, а також додав, що німецька сторона готова надати Україні допомогу шляхом створення газового консорціуму.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що призупинення роботи урядових установ у США згубно позначилися на економіці країни. Згідно з підрахунками фахівців, за цей час було втрачено понад шість мільярдів доларів. Як заявляють експерти: "Хоча цей шатдаун закінчився, невелика угода на Капітолійському пагорбі, швидше за все, відіб'ється на настрої на фінансових ринках і впевненості бізнесу".

Як повідомляв портал "Знай.uа": Роджера Стоуна, екс-радника президента США Дональда Трампа, затримали. Йому пред'явили звинувачення за сімома пунктами, які стосуються російського втручання в президентські вибори в США. Його звинуватили по п'яти пунктах про надання неправдивих свідчень, ще два пункти стосуються перешкоджання розслідуванню справи, а також перешкоди іншій людині надавати правдиві показання.

Також "Знай.ua" писав, що державний секретар США Майк Помпео розповів про дружбу з Китаєм під час своєї промови.