В Україні у зв'язку із змінами в законодавстві цілий ряд церков та інших релігійних організацій мають внести зміни до статуту щодо перейменування. Перелік оприлюднили в суботу в "Урядовому кур'єрі", передає УНН.

Як зазначається, Міністерством культури України проведено релігієзнавчу експертизу. За її результатами встановлено, що під "дію частин сьомої та восьмої статті 12 Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" щодо перейменування підпадають релігійні організації (релігійні громади, управління і центри, монастирі, релігійні братства, місіонерські товариства (місії), духовні навчальні заклади), які діють на території України і входять в склад (є частиною) таких релігійних об'єднань:

  1. Російська (Російська) Істинно-Православна Церква (РІПЦ),
  2. Російська (Російська) Старообрядницька Церква (Беспоповское згоду), інша назва - Древлеправославна Поморська Церква (ДПЦ),
  3. Українська Православна Церква (в єдності з Російською Православною Церквою (УПЦ),
  4. Російська (Російська) Древлеправославна Церква (РДЦ Новозибківське згоду),
  5. Російська (Російська) Православна Старообрядницька Церква (РПСЦ).

"Релігійним організаціям, які діють на території України і входять в склад (є частиною) таких релігійних об'єднань: Російська (Російська) Істинно-Православна Церква (РІПЦ), Російська (Російська) Старообрядницька Церква (Беспоповское згоду), інша назва - Древлеправославна Поморська Церква (ДПЦ), Українська Православна Церква (в єдності з Російською Православною Церквою (УПЦ), Російська (Російська) Древлеправославна Церква (РДЦ Новозибківське згоду), Російська (Російська) Православна Старообрядницька Церква (РПСЦ), згідно з переліком, який доданий, у строк не пізніше трьох місяців внести у свій статут (положення) передбачені частиною сьомою статті 12 Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" зміни і подати їх на реєстрацію в установленому порядку", - йдеться в повідомленні.

Всього в переліку перераховано релігійний центр Київська митрополія УПЦ, 53 релігійних управлінь, 19 духовних навчальних закладів, 271 монастир та інші. З повним переліком можна ознайомитися тут.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Нагадаємо, попи виють, томос йде: білоруські священики жорстко висловилися про українську церкву.

Також "Знай.ua" писав про те, що Патріарху Кирилу дали три місяці в Україні, потім - "нехай щастить".