Колишнього радника Дональда Трампа Роджера Стоуна затримали та звинуватили за сімома пунктами, які стосуються втручання Росії у вибори президента США у 2016 році.

Про це повідомляє CNN.

У повідомленні сказано, що співробітники ФБР прийшли до будинку Стоуна о 06:00 ранку та почали стукати у двері. Стоун відчинив — і його одразу ж затримали.

Екс-радника звинувачують за п’ятьма пунктами щодо надання неправдивих свідчень, ще два пункти стосуються перешкоджанню іншій людині надавати правдиві свідчення, та перешкоджанню розслідуванню справи.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Справу Стоуна розглядатиме суд у місті Форт-Лодердейл, додають журналісти.

Варто нагадати, що Роджер Стоун співпрацював з передвиборчим штабом Дональда Трампа та був його політичним консультантом. Окрім того він був партнером політтехнолога Трампа Пола Манафорта, вони працювали разом з кампанією Рональда Рейгана.

Пол Манафорт

Нагадаємо, під час передвиборної компанії 16 осіб, які входять в оточення президента США Дональда Трампа, контактували з росіянами, повідомляє CNN.

Дональд Трамп

Серед них такі визначні особистості як: Пол Манафорт, який виконував тоді обов'язки глави передвиборного штабу, діловий партнер і представник штабу Рік Гейтс. В поле зору потрапили колишній радник із зовнішньої політики Джордж Пападопулос і колишній радник з національної безпеки Майкл Флінн.

Як повідомляв раніше Знай.ua, колишній радник американського президента Дональда Трампа Роджер Стоун розповів, що ще в 2016 році він провів зустріч з росіянином, який хотів продати компромат на Хілларі Клінтон за $2 млн.

За словами Роджера Стоуна він нібито відмовився від пропозиції. Про це повідомляють американські ЗМІ.

Чоловік назвався Генрі Грінбергом. Відповідь Стоуна, за його твердженнями, пролунала так:

"Ви не знаєте Дональда Трампа - він ні за що не платить".

Також Знай.ua писав про те, що у створенні політстратегії для консалтингової компанії екс-глави передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта брав активну участь українець Костянтин Килимник.