​На з'їзді політичної партії "Батьківщина" її лідер Юлія Тимошенко оголосила про намір балотуватися у президенти України.

На офіційному заході окрім інших запрошених були присутні і "кіборги" – люди, які, як стверджує політик, 242 дні тримали оборону Донецького аеропорту.

"Кіборги" на з'їзді партії "Батьківщина"

Втім, військовий 95-ї бригади Влад Грищенко на сторінці у Facebook зазначив: це неправда, із 40 солдат "кіборгами" виявилися всього троє:

"Кіборги" на з'їзді партії "Батьківщина"

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Не втримався. По ситуації Юля і Кіборги. Як можна торгувати пам'яттю наших загиблих, які відстоювали Україну? Стримали навалу 242 дні. Всі натягнули форми і видали себе за "кіборгів", горіть у пеклі. Я не розділяю, у кожного своя думка. Із 40 дійсно були в ДАП тільки троє. Я з 2014 по 2017 рік був в АТО, є парадна форма і нагороди. А через вас мені соромно показувати УБД (посвідчення учасника бойових дій – ред.)", - написав він.

Як відомо, на з'їзді партії "Батьківщина", який висунув Юлію Тимошенко у президенти, було чимало людей у військовій формі. Це - тренд у виборчих кампаніях багатьох кандидатів.

"Кіборги" на з'їзді партії "Батьківщина"

Темі військових Тимошенко присвятила окрему частину свого виступу. Зокрема пообіцяла у майбутньому перейменувати Донецький аеропорт на "Аеропорт імені кіборгів".

"Кіборги" за з'їзді партії "Батьківщина"

Вона також запросила на сцену близько трьох десятків людей у військовій формі. Як оголосив ведучий, вони - "почесні гості, серед яких є і захисники Донецького аеропорту".

"Кіборги" на з'їзді партії "Батьківщина"

"Кіборги" на з'їзді партії "Батьківщина"

"Кіборги" на з'їзді партії "Батьківщина"

При цьому, українське законодавство забороняє чинним військовослужбовцям бути членами політичних партій.

Дивіться: "Аеропорт", історія кіборгів

Нагадаємо, лідерка "Батьківщини" та кандидат у президенти України Юлія Тимошенко зібрала багатотисячний партійний з'їзд.

Як повідомляв "Знай.ua", студія Babylon'13 опублікувала другий епізод з циклу "Відеохроніка про оборону Донецького аеропорту під час активної фази війни Росії проти України в 2014-2015 роках", як і перший епізод, його зняв на смартфон боєць 93-й бригади Олексій "Малюк" Болдирєв. Також "Знай.ua" писав, у Росії прокоментували заяву співачки Лоліти Мілявської про приналежність Криму до України.