У неділю, 10 січня, у Києві, на території Міністерства оборони України Петро Порошенко вшанував пам'ять військових героїв "Кіборгів", загиблих в аеропорту Донецьк. На урочистій церемонії пам'яті присустствовали міністр оборони Степан Полторак і родичі загиблих. Солдати стояли з портретами тих, хто загинув при трагічних подіях.

"Нам випала честь жити в один час з неймовірними героями, які вже стали легендою. Запекле протистояння українських вояків з російськими агресорами в Донецькому аеропорту завершилося в кінці січня. Не витримали стіни. А ось українські воїни вистояли, не зламалися і отримали безсмертну славу. І тому - перемогли! Біль і подяку спонукають нас пам'ятати про всіх, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України ... Вічна пам'ять полеглим героя. Слава живим захисникам Донецького аеропорту, Слава Україні! "- сказав Порошенко

Хто такі "герої-кіборги"? Це українські захисники, які з вересня 2014 до 22 січня 2015 захищали від проросійських окупантів стіни Донецького аеропорту. Бої за Донецький аеропорт стали символом незламності і бойового духу українського війська, а захисники терміналів отримали прізвисько - «кіборги». Ніби вперше кіборгами українських захисників назвав сепаратист, який намагався пояснити причину збройні проросійські бойовики не можуть зламати запеклий опір захисників аеропорту. Нік швидко стало популярним.

Нагадаємо, раніше в Польщі поховали по-звірячому вбитого мера.

У суботу, 19 січня, в Ґданську був похований мер міста Павло Адамович.

Популярні новини зараз

Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

За інформацією RMF 24, заупокійна меса пройшла в базиліці Вознесіння Пресвятої Діви Марії. Там же була встановлена урна з прахом вбитого мера Гданська.

Нагадаємо, Вбивство мера Гданська: обвинувачений сказав останнє слово

Стало відомо, що підозрюваний у вбивстві мера Гданська Павла Адамовича не визнав свою провину у вбивстві політика. Про це повідомляє польське видання Onet з посиланням на прокуратуру в Гданську.

"Обвинувачений не визнав свою провину", - заявила прес-секретар прокуратури Гражина Вавринюк.

Також вона додала, що 27-річному жителю Гданська, затриманому після нападу на мера, пред'явлені "звинувачення у вбивстві, мотив якого заслуговує особливого осуду".

Крім того, місцева прокуратура вже звернулася до суду з проханням застосувати до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді арешту.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Українці вшанували пам'ять убитого мера

Сьогодні, 15 січня, в 19:00 в Костелі Святого Олександра в Києві відбулася панахида за упокій душі Павла Адамовича.