Нещодавно у мережі оприлюднили розслідування, яке стосувалося того, що автор Студії "Квартал 95" Володимир Зеленський нібито досі веде бізнес в РФ.

Мова йшла про кілька компаній - Вайсберг Пикчерс, Платінумфільм і Грін Филмс, кінцевим бенефіціарами яких називали саме "квартальців" – Сергія Шефіра, Андрія Яковлєва, Тимура Міндіча.

Пізніше Зеленський зазначив, що журналісти різко на нього вискочили, тому і реакція з його боку була відповідною – він радив не ховатися кореспондентам більше і не боячись підходити до всіх відкрито.

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

"Ні я, ні Студія Квартал 95, ні кожен з учасників нашого колективу - ми не працюємо в Росії після того, що Росія зробила з Україною. Ми туди не їздимо, я там не виступаю", - заявив він.

Дивіться: Зеленський і бізнес в Росії

Пізніше його прес-служба дала офіційний коментар з цього приводу, досить розгорнутий, де пояснила факти всіх надходжень фінансів у "Квартал 95", а сам Зеленський вибачився перед журналістами в окремому ролику:

Гумористична Студія "Квартал 95"

"Всі вже бачили свіжі фейки? "Квартал 95" – офшорна компанія. Зеленський заробляє на ній мільйони і не платить податки. На благодійність – жодної копійки. Армії теж не допомагає. Ще й бізнес у країні-агресорі веде. Ця #зрада поширилася швидше за епідемію грипу, хоча спростувати її можна в два-три кліки. Заходимо в Єдиний державний реєстр на сайті Мінюсту. ТОВ "Студія "Квартал 95" – українська компанія. Її офіційні бенефіціари – Зеленський та його партнери", - йдеться в повідомленні.

Гумористична Студія "Квартал 95"

"Про регулярні концерти для українських воїнів та грошову допомогу армії неодноразово писали медіа. Володимир Зеленський з колегами регулярно приїздить у зону АТО. Під час одного з концертів у Маріуполі він передав на потреби армії 1 млн грн. На сайті "Кварталу 95" є інформація про благодійні проекти: допомогу хворим дітям, пересувний кінотеатр для бійців на Сході, реанімобіль для військових. Що стосується бізнесу в Росії, засновник "Кварталу 95" відмовився від нього набагато раніше, ніж це зробив чинний президент. Ну а офшори радимо пошукати в інших українських політиків. І ви знаєте, про кого ми", - резюмували в команді Зеленського.

Дивіться: Зеленський звернувся до журналістів

Нагадаємо, Зеленський підтримав службові романи.

Як повідомляв "Знай.ua", Порошенка та Януковича порівняли одним фото. Також "Знай.ua" писав, у мережі оприлюднили підсумки роботи Кабміну за 5 років очима простого українця.