Петро Порошенко висуватиметься на другий термін президенства. Заяву про це гарант зробить за день до закінченя реєстрації - 2 лютого.

Про повідомляє LB.ua, посилаючись на інформацію власного джерела в керівництві фракції БПП.

"Президент оголосить про висунення на другий термін 2 лютого. Буде великий форум з висунення єдиного кандидата від демократичних сил. Там і заявить", - розповів анонім.

Петро Порошенко

Зазначимо, що згідно з чинним законодавством, кандидати в президенти можуть подавати документи для реєстрації в ЦВК до 3 лютого включно. Отже презиент зробить свою заяву напередодні закінчення реєстрації.

При цьому, за даними джерела, Юлія Тимошенко заявить про свій намір брати участь у передвиборній гонці 22 січня – у День Соборності України.

Популярні новини зараз

Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

"Як відомо, Юлія Тимошенко заявить про участь у виборах на День Соборності 22 січня. Порошенко ж це зробить на початку лютого", - пояснив депутат.

За словами аноніма, "фішками" Порошенка, крім Томосу і монетизації субсидій, буде "підвищення пенсій на 17-20% з березня поточного року".

"Правда, грошей на це в скарбниці немає. Очікувалося, що ці кошти будуть отримані від розмитнення євроблях. Але вже зараз видно, що реальні надходження на порядок менші, ніж ми прогнозували, приймаючи бюджет-2019. Ситуація ускладнюється ще й тим, що МВФ виступає категорично проти збільшення дефіциту Пенсійного фонду. Тому зараз шукаємо гроші, думаємо: де їх узяти, щоб пенсії були підвищені", - зазначив співрозмовник.

Перший тур виборів президента України призначено на 31 березня 2019 року. Порошенко наразі офіційно не оголошував про намір брати участь в них.

Нагадаємо, ЦВК затвердила суму для проведення виборів президента.

Як повідомляв портал Знай.ua, Анатолій Гриценко заявив, що йому досить одного терміну, щоб змінити ситуацію в країні

Також Знай.ua писав, Путін сподівається, що до вищого законодавчого органу України пройдуть лояльні до Росії політики, з якими він точно зможе "домовитися"