Участь в дестабілізації діяльності провідних університетів України беруть політики, які претендують на лідерство загальноукраїнського масштабу, зокрема, кандидат в президенти та мер Львова Андрій Садовий.

Про це 10 січня 2018 року на прес-конференції на тему: «Ризики і виклики якості життя та освітніх процесів українського сьогодення», яка відбулася в УНІАН, заявив голова ВГО «Чесне слово» Володимир Омельчук.

«Нещодавно лідер об`єднання «Самопоміч» Андрій Садовий запропонував вивести українські університети у топ-500 світових вишів. Натомість, 12 жовтня 2018 року на телевізійному каналі 24, левова частка у власності якого (близько 77%) належить дружині Андрія Садового – Катерині Кіт-Садовій, вийшла телевізійна програма з абсолютно безпідставними натяками на корупцію серед керівництва Національного технічного університету КПІ. Зокрема, йшлося про корупцію в ході будівництва ЖК «Campus» та ЖК «Shelter» на території університету. Керівництво КПІ звернулося з позовом до суду щодо поширення 24 каналом неправдивої інформації про університет», - зазначив Омельчук.

Голова ВГО «Чесне слово» наголосив, що синхронно з виходом вказаної телевізійної передачі на 24 каналі, відбулося спроба незаконного силового захоплення кабінету ректора КПІ Михайла Згуровського групою озброєних молодиків на чолі з депутатом Київради від партії «Свобода» Володимиром Назаренком. Згодом до провокацій проти Згуровського долучився ще один представник ВО «Свобода» - народний депутат України Юрій Левченко.

Популярні новини зараз

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

«Про зв’язок цих подій та їх інформаційного супроводу здогадатися неважко. 19 жовтня року на 24 каналі вийшла в ефір друга програма про ректора КПІ, в якій журналісти оприлюднили неправдиву інформацію про начебто незадекларовану власність родини ректора, повторивши вже озвучені звинувачення в корупції на адресу керівництва КПІ. Однак, жодним словом не згадали про офіційні пояснення представників КПІ, надані щодо першого сюжету, який вийшов на 24 каналі. І це саме по собі вже дуже демонстративно, оскільки засвідчує бажання каналу забезпечити інформаційну підтримку наступу проти Київського політехнічного інституту», - підкреслив голова ВГО «Чесне слово».

За словами Омельчука, 24 канал, яким володіє дружина Андрія Садового, та озброєних нападників на чолі з представниками ВО «Свобода», поєднав «ляльковод «Свободи» Ігор Кривецький, «який дуже не любить, коли його називають за кримінальним прізвиськом Пупс».

«Саме так його назвали журналісти видання «Форпост» в матеріалі «Ляльковод під боком Тягнибока. Ігор Кривецький». Свого часу Пупс змусив лідера «Самопомочі» до співпраці через постійний тиск за допомогою «ручного» громадського об`єднання «Розвиток Громади», представників якого у Львові очолює Олександр Веремеєнко з кримінальним прізвиськом «Тімофей», про що в коментарі телеканалу ЗІК розповіла Олена Живко, голова ВГО «Об`єднання добровольців». Сьогодні Пупс не лише тісно співпрацює з лідером Самопомочі в контексті діяльності власної бізнес-імперії у Львові, а й часто спільно вирішує політичні питання місцевого та загальнодержавного значення», - наголосив представник громадської організації.

Також Володимир Омельчук нагадав про скандал з аудіозаписами розмов Андрія Садового, які оприлюднив народний депутат Ігор Мосійчук. На цих записах Садовий давав вказівки збирати компромат та готувати публікації для дискредитації Катерини Гандзюк – активістки, на яку було вчинено звірячий напад з використанням сірчаною кислоти, після якого вона померла.

«Генеральна прокуратура України встановила, що голос на аудіозаписі дійсно належить Андрію Садовому, а його слова можна розцінити як образи та погрози Катерині Гандзюк. Звернення народного депутата Ігора Мосійчука та аудіозапис було долучено до кримінального провадження. Тож, як це не прикро, ми остаточно переконуємося в тому, що саме лідер об`єднання «Самопоміч» Андрій Садовий давав вказівки з дискредитації керівництва КПІ для дестабілізації роботи ВУЗу посередництвом 24 каналу. І метою такої дискредитації є аж ніяк не виведення вишу у топ-500 в світовому рейтингу, а, швидше за все, намагання примусити керівництво КПІ брати участь в брудних політичних іграх», - резюмував він.