У Європі назріває серйозна фінансова проблема через амбіції туманного Альбіону. Розрив Британії з Євросоюзом, без додаткових угод з Брюсселем, може обернутися серйозними матеріальними проблемами для інших держав-членів ЄС.

Про це стало відомо завдяки даним брюссельського аналітичного центру Bruegel.

Сам по собі так званий Brexit без прийнятої угоди призведе до нестачі 16,5 млрд євро в бюджеті Європейського Союзу. У такому разі одній лише Німеччині належить до кінця 2020 року додатково внести в бюджет ЄС до 4,2 млрд євро.

За словами експертів, додатковий дохід Німеччина отримає в розмірі близько 200 млн євро тільки від митних надходжень. Великобританія є другим після Німеччини платником до бюджету Євросоюзу.

Популярні новини зараз

За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще

Раніше про можливе додаткове фінансове навантаження для ФРН в подібній ситуації попередив комісар ЄС з бюджету Гюнтер Еттінгер. У той же час він не виключив, що британський парламент схвалить угоду про вихід країни з Євросоюзу.

Варто нагадати, що в Євросоюзі Великобританію ніхто не тримає. Більш того, вже обговорюються подальші відносини Об'єднаного королівства з Євросоюзом після того, як парламент країни схвалить державний план по виходу з нього, іменованого Brexit. Таку заяву, за повідомленням новинного агентства Reuters, зробив голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр зовнішньої торгівлі Великобританії Ліам Фокс оцінив шанси виходу Британії з Європейського Союзу як "50 на 50". Фокс не впевнений в тому, що парламент Великобританії підтримає угоду про Brexit шляхом голосування.

"Якщо б ми не проголосували за це, я не впевнений, що дав би цьому (Brexit) більше ніж 50-50", - заявив Ліам Фокс.

Нагадаємо, коли Путін "подарує" Сенцова Україні: журналіст пояснив, за яких умов агресор піде на поступки.

Як повідомляв Знай.uа проти Мей влаштували змову: диявольська схема вразила всю країну, зрадниками виявилися найблизькіші.

Знай.uа писав, шляхів для відступу немає, це точно відбудеться: повідомили, коли Британія вийде з ЄС.