Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Росія найближчим часом може втратити потужного союзника – очолюваної ним країну. Станеться це у тому випадку, якщо Кремль не запропонує Мінську компенсацію після зростання ціни на нафту.

Як відомо, багато років поспіль для Білорусі було вигідно купувати російські енергетичні ресурси, а також експортувати їх повторно. Втім, останнім часом РФ планує отримувати за свою нафту бльше, щоб зменшити навантаження на власну економіку.

видобуток нафти

Популярні новини зараз

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще

За оцінками влади Білорусі, план Москви коштуватиме Мінську 11 мільярдів доларів втрачених доходів упродовж наступних шести років.

Лукашенко і Путін

Цікаво, що минулого року напередодні свого візиту до Москви, який відбувся 25 грудня, президент Білорусі Лукашенко заявив, що більше не вважає Росію "братньою державою".

Заяву із наради з актуальних питань співпраці Білорусі з Росією процитував Belsat, телевізійний канал із головним офісом в Варшаві, який проводить мовлення білоруською мовою на території Білорусі. Під час засідання Кабінету міністрів Лукашенко заявив, що більше не вважає Росію братньою державою "тому що, як мене поінформували, в Росії це не сприймається", – цитує ЗМІ президента Білорусі.

Примітно, що коментар Лукашенка пролунав після того, як Росія відмовилась надавати фінансову компенсацію на експортні мита Білорусі.

зустріч Путіна з Лукашенком

Білоруська сторона хоче домогтися від Росії компенсації за "податковий маневр", який призведе до подорожчання нафти для білоруських НПЗ. Мінськ оцінює свої втрати через "податковий маневр" в 2019 році на рівні 383 мільйонів доларів.

Дивіться: Лукашенко заявив, що Росія намагається приєднати до себе Білорусь

Нагадаємо, Зеленський став особистим ворогом Путіна, Назарбаєва та Лукашенка.Як повідомляв "Знай.ua", Лукашенко розповів про об'єднання Білорусі та Росії. Також "Знай.ua" , розкрито "український сценарій" Путіна у Білорусі.