Скандально відомого кримінального авторитета, бізнесмена Олександра Петровського (Налекрішвілі) більш відомого у злочинних колах за прізвиськом "Нарик", нагородили відзнакою від міністра оборони України Степана Полторака.

Мова йде про пістолет "Глок 17", який оформлений на нього ще з 20 жовтня 2017 року – тобто, сталося це задовго до церемонії надання Томосу про автокефалію, де він засвітився поруч із першими особами країни.

Як відомо, раніше Міноборони мало право нагороджувати будь-яку дієздатну особу, яка має право на придбання, зберігання і використання зброї. Лише 15 січня 2018 року Міністерство оборони ввело обмеження на видачу нагородної зброї (наказ Міноборони №617).

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Крім цього, 24 серпня 2017 року Петровський був нагороджений відзнакою Президента України "Хрест Степана Мазепи".

Цього ж дня на 5-му каналі, що належить Петру Порошенку, вийшов фільм про Петровського, де журналісти чомусь ні слова не сказали про слова Генерального прокурора Юрія Луценка та голови СБУ Василя Грицака, які називали Петровського-Налекрішвілі представником злочинного світу, повідомляє "Цензор.нет".

Примітно, що під час підписання Томосу про автокефалію Православної церкви України в Стамбулі був присутній дніпровський бізнесмен Олександр Петровський, якого в ЗМІ називали кримінальним авторитетом на прізвисько Нарик. Людина, схожа на Петровського, зафіксована на знімку зі Стамбула поруч зі спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм.

Раніше Петровський "прославився", коли сфотографувався в храмі з кубком Ліги чемпіонів у Дніпрі. Потримати іменитий футбольний трофей привіз його сват - президент ФФУ, депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Олександр Павелко.

Ще з початку 90-х років Петровський (на прізвисько "Нарик") є кримінальним авторитетом, зв'язки якого "допомогли прибрати до рук прибутковий речовий ринок "Металург". На той момент він вже володів цілою низкою місцевих фірм, ресторанами і банком.

Дивіться: На вручення Томосу в Стамбул прибув “авторитет” з Дніпра

Нагадаємо, рейтинг Зеленського зріс до 70%. Як повідомляв "Знай.ua", слідчі зі США зацікавилися українськими політиками, які їздили на інавгурацію Дональда Трампа.Також "Знай.ua" , Лещенко зробив скандальну заяву про Порошенка.